Πέθανε ο σκηνοθέτης Λάμπρος Παπαδημητράκης, μία από τις φωνές του «Εδώ Πολυτεχνείο»

Ημερομηνία:

Ήταν ιδρυτικό μέλος της κινηματογραφικής ομάδας ΚΙΝΟ, που κατέγραψε με κάμερα την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Πέθανε ο σκηνοθέτης Λάμπρος Παπαδημητράκης σε ηλικία 77 ετών. Ήταν Χιώτης, από το χωριό Θολοποτάμι, και είχε πλούσια καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική δράση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρξε μία από τις «φωνές» του Πολυτεχνείου, εκφωνητής στον φοιτητικό ραδιοσταθμό, μαζί με την Τώνια Μοροπούλου, τη Μαρία Δαμανάκη, τον Δημήτρη Παπαχρήστου και τον Στέλιο Βίο.

Συμμετείχε σε μαθητικές κινητοποιήσεις το 1963-64 και στη διάρκεια της χούντας διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Χίων Φοιτητών. Ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος της κινηματογραφικής ομάδας ΚΙΝΟ, που κατέγραψε με κάμερα την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών τον αποχαιρέτησε με συγκινητικό μήνυμα, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «σίγησε η “φωνή” του Πολυτεχνείου» και τον χαρακτηρίζει «σπουδαίο δημιουργό και δάσκαλο», με σημαντικό αντιδικτατορικό και συνδικαλιστικό έργο.

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σοφία Σεϊρλή: Συγκλονισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος με...

H Σοφία Σεϊρλή έχασε τη ζωή της ενώ έκανε...

Σπουδαία διεθνή διάκριση στο Βατικανό για την...

Θα τιμηθεί στα φετινά διεθνή βραβεία Vexillum Giuseppe Sciacca...

Σοφία Σεϊρλή: Συγκλονισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος με...

H Σοφία Σεϊρλή έχασε τη ζωή της ενώ έκανε...

Σπουδαία διεθνή διάκριση στο Βατικανό για την...

Θα τιμηθεί στα φετινά διεθνή βραβεία Vexillum Giuseppe Sciacca...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Πρόδρομος στη Παναγία τη Σουμελά στη Βέροια

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ...

Στ. Αρναουτάκης: «Ύψιστη πράξη ανθρωπισμού η δωρεά των Κρητών της Αμερικής»

Εγκαίνια της νέας Κλινικής Επιληψίας στο ΠαΓΝΗ που χρηματοδοτήθηκε...