Πρόστιμο 561 χιλ. ευρώ στην Friesland για αισχροκέρδεια στο βρεφικό γάλα

Ημερομηνία:

Διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε εννέα (9) κωδικούς πέτυχε μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από όσα επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία
Πρόστιμο 561.000 ευρώ επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στην ΦΡΗΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων, για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Μετά από τους σχετικούς ελέγχους σε πλήθος κωδικών, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε εννέα (9) από αυτούς, μεταξύ αυτών και κωδικοί που αντιστοιχούν σε προϊόντα βρεφικού γάλακτος πέτυχε μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από όσα επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία.

Σε δηλώσεις του, ο καθύλην αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας, ανέφερε πως «Καμία πρακτική αθέμιτης κερδοφορίας δεν θα γίνει ανεκτή. Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας.»

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα μετά την επιβολή προστίμου σε εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων

«Καμία πρακτική αθέμιτης κερδοφορίας δεν θα γίνει ανεκτή»
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Ό,τι λέμε, το εννοούμε. Σήμερα ανακοινώσαμε υψηλό πρόστιμο σε μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που ειδικεύονται, μεταξύ άλλων, και στο βρεφικό γάλα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Καμία πρακτική αθέμιτης κερδοφορίας δεν θα γίνει ανεκτή. Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Η πάταξη της αισχροκέρδειας στο βρεφικό γάλα, όπως αποδεικνύεται και από τα νέα μέτρα που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή, είναι καθήκον μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πλαφόν: «Λήξη συναγερμού» για τις απεργίες στα...

Τι συμφώνησε ο Θεοδωρικάκος με βενζινοπώλες για το πλαφόν...

Eλληνικοί Patriot κατέρριψαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους στη...

Με αυτόν τον τρόπο καταρχήν η ελληνική συστοιχία αποδεικνύει...

Πλαφόν: «Λήξη συναγερμού» για τις απεργίες στα...

Τι συμφώνησε ο Θεοδωρικάκος με βενζινοπώλες για το πλαφόν...

Eλληνικοί Patriot κατέρριψαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους στη...

Με αυτόν τον τρόπο καταρχήν η ελληνική συστοιχία αποδεικνύει...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο : 2ο Φεστιβάλ Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Στις 27-28 Μαρτίου πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο το 2ο Φεστιβάλ Ανθρωπιστικών...

Νέο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής από το Δήμο Ηρακλείου

Την Κυριακή 22/3 στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Σεμινάριο...

Πλαφόν: «Λήξη συναγερμού» για τις απεργίες στα πρατήρια βενζίνης

Τι συμφώνησε ο Θεοδωρικάκος με βενζινοπώλες για το πλαφόν...