Ρέθυμνο: Αθώοι δηλώνουν οι «5» για την υπόθεση βιασμού του 19χρονου Γιάννη – Διεκόπη για αύριο η δίκη

Η δίκη της σκοτεινής υπόθεσης βιασμού σε βάρος του 19χρονου Γιάννη συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου – Ένταση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου – Ο κόσμος αποδοκίμασε τους πέντε κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και δύο ιερείς που αντιμετωπίζουν την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή

Αθώοι δηλώνουν οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση βιασμού του 20χρονου σήμερα ΑμΕΑ, Γιάννη Γ. Η συζήτηση της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης του 20χρονου νεαρού με νοητική στέρηση που ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, διεκόπη για αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στις 9 το πρωί.

Οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενος μεταξύ των οποίων και δύο ιερείς, βαρύνονται με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή σε βάρος του 19χρονου, ενώ ο 5ος ο πατέρας του κατηγορείται για συνέργεια σε βιασμό. Ωστόσο και οι πέντε δηλώνουν αθώοι. Κατα τη διάρκεια της δίκης σημειώθηκε ένταση, με τον κόσμο που βρίσκονταν εκεί να αποδοκιμάζει και απειλεί τους κατηγορούμενους.

Tι είπαν οι κατηγορούμενοι

“Τα πάντα είναι ψέμματα” είπε ο 68χρονος σήμερα φίλος του πατέρα που κατηγορείται για την υπόθεση. “Αρνούμαι τις κατηγορίες. Όποιος έχει πειράξει το παιδί μου να σαπίσει στη φυλακή” είπε ο πατέρας του 20χρονου κατά τη διάρκεια της δίκης. “Όλα είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Να τιμωρηθώ αν έχω κάνει κάτι” είπε ο 72χρονος σήμερας πρώτος παπάς που κατηγορείται. “Δηλώνω κατηγορηματικά αθώος” είπε ο 44χρονος δεύτερος παπάς που επίσης κατηγορείται για την υπόθεση ενω “είμαι αθώος” ανέφερε ο 42χρονος αδελφός του.

Το χρονικό

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως το καλοκαίρι του 2021 όταν ο νεαρός εκμυστηρεύτηκε σε εργαζόμενες της Ομάδας Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά ότι είχε πέσει κατ’ επανάληψη θύμα βιασμού και από δύο ιερείς.

Τη νομική εκπροσώπησή του 20χρονου σήμερα παιδιού, έχει αναλάβει νομικός του ιδρύματος «Παράρτημα Α.M.E.A. Χανίων» στο οποίο έχει βρει στοργή και φροντίδα, με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων να ζητά κατηγορηματικά: “Καμία συγκάλυψη για την κακοποίηση του Γιάννη Γ”.

Μέλη της Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου οργισμένοι με την υπόθεση κρέμασαν πανό έξω από τα δικαστήρια γράφοντας: «Καμία ανοχή στους παιδοβιαστές. ΌΧΙ στη συγκάλυψη. Ο Γιάννης βιαζόταν από αυτούς που θα έπρεπε να τον προστατεύουν».

Στις 27 Ιουλίου 2021 συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου για κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή βία καθώς και ο 66χρονος φίλος του, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση του νεαρού στην ηλικία των 14 ετών.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ο 19χρονος εκμυστηρεύθηκε σε εργαζόμενες της Ομάδας Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά ότι είχε πέσει κατ’ επανάληψη θύμα βιασμού και από δύο ιερείς.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι κατηγορούμενοι ιερείς μαζί με ένα ακόμη άτομο που είχε κατονομάσει ο 19χρονος, πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας για να απολογηθούν ,με τον τρίτο ωστόσο να αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρισκόταν ο πατέρας του θύματος, για έκθεση του παιδιού του σε κίνδυνο και ένας 66χρονος, ενώ για την υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη, έχουν επίσης προφυλακιστεί δύο ιερείς

Σε δικαστήριο κακουργημάτων παραπέμφθηκε για να δικαστεί η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 19χρονου με νοητική υστέρηση από χωριό του δήμου Πλατανιά, που επρόκειτο σήμερα Τρίτη, 22 Μαρτίου, να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρισκόταν ο πατέρας του θύματος, για έκθεση του παιδιού του σε κίνδυνο και ένας 66χρονος, ενώ για την υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη, έχουν επίσης προφυλακιστεί δύο ιερείς. Ο πατέρας του 19χρονου πάντως με απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, έχει αφεθεί ελεύθερος από τον περασμένο Ιανουάριο.

Το δικαστήριο αποφάσισε αναβολή επ’ αόριστο μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση επί των κακουργηματικών κατηγοριών. Για τους δύο πρώτους κατηγορουμένους, τον 66χρονο και τον πατέρα του 19χρονου, οι δικογραφίες έχουν συνενωθεί και μέσα στο 2022 αναμένεται να οριστεί κοινή δίκη. Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να οριστεί από τις δικαστικές αρχές δικαστικός συμπαραστάτης του θύματος το οποίο φιλοξενείται σε προνοιακή δομή της πόλης.https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.