Ρέθυμνο:Κάλεσμα από το Σύνδεσμο Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

O Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ν. Ρεθύμνου, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, για να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων που θα σταματήσουν την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε στοιχειώδη αγαθά και υπηρεσίες.

Διεκδικούμε και Απαιτούμε :

• Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για όλους τους υπαλλήλους στην Βιοτεχνία και Βιομηχανία, στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες.
• Την πλήρη αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο κλαδικό επίπεδο (Εμπόριο, Υπηρεσίες) με πλήρη και ουσιαστική λειτουργία του ΟΜΕΔ και της υποχρεωτικής Διαιτησίας καθώς και την κήρυξη τους ως γενικά υποχρεωτικών χωρίς κανένα νομικό εμπόδιο.
• Την άμεση και χωρίς όρους επαναφορά καθορισμού του κατώτατου μισθού μέσα από την ΕΓΣΣΕ, ενώ η επαναφορά των τριετιών θα πρέπει να ενσωματώσει την περίοδο 2012 – 2023. Καμία τριετία χαμένη.
• Θέσπιση ρήτρας αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας σε όλο το Εμπόριο
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Κατάργηση του 13ωρου απασχόλησης που εξοντώνει τους εργαζομένους και δραστικό περιορισμό των ελαστικών μορφών εργασίας.
• Την κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των καυσίμων και στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.
• Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
• Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

Επίσης:
– Στεκόμαστε πλάι στον αγώνα της νεολαίας και των φοιτητών για την υπεράσπιση των δημοσίων Πανεπιστημίων και της δωρεάν καθολικής Παιδείας και στον αγώνα για Δημόσια Υγεία και για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
– Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των αγροτών για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων που θα ανακουφίσουν τους παραγωγούς και θα διασφαλίσουν τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.
– Απαιτούμε επιτέλους να αποδοθούν οι ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΙΣ 10:30

Τα σχόλια είναι κλειστά.