Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ για την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα στο Νοσοκομείου Χανίων

Η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στο Νοσοκομείο Χανιών για εγκαίνια, μόνο πρόκληση είναι για τον Χανιώτικο λαό και για τους εργαζόμενους σε ένα Νοσοκομείο υποστελεχομένο, με εξαντλημένο το προσωπικό από την εντατικοποίηση της εργασίας με τις εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, με υποδομές κακοσυντηρημένες κ.α.
Φαίνεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός δεν έκανε τον κόπο να περάσει από το ισόγειο του νοσοκομείου και δεν ενημερώθηκε για τις τρύπιες σωληνώσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα να ζεσταίνονται παιδιά και βρέφη στα επείγοντα με θερμαντικά σώματα(!). Ούτε φυσικά ενημερώθηκε για τις πολύωρες αναμονές παιδιών με υψηλό πυρετό, εξαιτίας της υποστελέχωσης που αποτελεί έργο τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Και εννοείται ούτε κουβέντα για την αναζήτηση φαρμάκων από τις λαϊκές οικογένειες που ξεκινούν από τα Χανιά και φτάνουν μέχρι το Καστέλι ή τον Αποκόρωνα μπας και βρουν ένα αντιπυρετικό ή μια απλή αντιβίωση στην καρδιά της έξαρσης των ιώσεων. Προφανώς επίσης δε μίλησε με τους εργαζόμενους ή τους ασθενείς για να διαπιστώσει την αγανάκτηση που κυριαρχεί μετά και την ψήφιση του νόμου για το νέο ΕΣΥ, που στέλνει τον κόσμο πελατεία στα νύχια των επιχειρηματιών της ιδιωτικής υγείας.
Απέναντι στις φιέστες που στήνει η κυβέρνηση είναι τώρα ανάγκη να ενταθεί η πάλη για ένα δημόσιο νοσοκομείο και δομές υγείας στον νομό, που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού και σε προσωπικό και σε υποδομές.
Καμιά ανοχή στην πολιτική την υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ!
Το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, με πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία και ανεπτυγμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο !

Τα σχόλια είναι κλειστά.