Σε αποχή προχωρούν οι δικηγόροι του Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Συνεδριάζοντας μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου αποφάσισε να προχωρήσει σε αποχή.

Αναλυτικά η απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ Δ.Σ.Η της 27ης Απριλίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Η. κατά τη σημερινή συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Διαπίστωσε ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις της Πολιτείας, δεν έχουν ληφθεί στους χώρους των Δικαστηρίων, των Υποθηκοφυλακείων της Π.Ε Ηρακλείου και του Κτηματολογικού Γραφείου της πόλης, τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και ότι δεν έχει διατεθεί στις Υπηρεσίες αυτές το απαραίτητο υγειονομικό υλικό γενικής και ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.) με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες για την ασφαλή επαναλειτουργία τους. Κατόπιν αυτών, αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων Ηρακλείου από 28 Απριλίου 2020 μέχρι και 30 Απριλίου 2020 από όλες τις διαδικασίες (δικαστικές και εξωδικαστικές) προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για τη προετοιμασία των Υπηρεσιών και την προσαρμογή τους στα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας και προφύλαξης που θα επιτρέπουν την ασφαλή παροχή των υπηρεσιών από τους δικηγόρους και θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία.

Κατά το διάστημα της αποχής, δεν θα χορηγούνται άδειες για την κατάθεση αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων (πλην αυτών που περιλαμβάνουν αίτημα προσωρινής διαταγής) και την παράσταση ενώπιον Δικαστηρίων (πλην αυτών στο πλαίσιο αιτημάτων προσωρινής διαταγής καθώς και εκδίκασης αυτόφωρων πλημμελημάτων), δεν θα πραγματοποιούνται καταθέσεις εγγράφων (πλην της περίπτωσης εκπνοής προθεσμίας τροπής προσημειώσεων υποθήκης) και έρευνες στα Υποθηκοφυλακεία και στα Κτηματολογικά Γραφεία.

2) Ο Δ.Σ.Η. θα παρακολουθεί επισταμένως τις εξελίξεις παρεμβαίνοντας και συμβάλλοντας όπου απαιτείται προκειμένου να εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας των Δικαστηρίων, Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου, για όλους τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, υπαλλήλους και πολίτες.

3) Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. υιοθετεί πλήρως το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει επανειλημμένα ανακοινωθεί από την Ολομέλεια και καλεί την Κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της προς τον πληττόμενο κλάδο των Δικηγόρων.

4) Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου αποφάσισε την αγορά υγειονομικού υλικού ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.) που θα διαθέσει στα μέλη του. Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των συναδέλφων. Εκ του ΔΣ του Δ.Σ.Η

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Την Τρίτη η κλήρωση για το τζακ-ποτ...

Συνολικά κέρδη έως και 2.030.000 ευρώ μοιράζει η 12η...

Κρητική ιστοσελίδα ανάμεσα στα κορυφαία 10 Foodie...

Μια σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε η κρητική γαστρονομική ιστοσελίδα...

Την Τρίτη η κλήρωση για το τζακ-ποτ...

Συνολικά κέρδη έως και 2.030.000 ευρώ μοιράζει η 12η...

Κρητική ιστοσελίδα ανάμεσα στα κορυφαία 10 Foodie...

Μια σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε η κρητική γαστρονομική ιστοσελίδα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Προσωρινά κρατούμενοι οι μεσάζοντες

Η διαδικασία ήταν μαραθώνιο και κράτησε ως τη νύχτα...

Επικίνδυνα τοξικά σε ακουστικά που φορούν οι νέοι – Τι δείχνει ευρωπαϊκή έρευνα

Χημικές ουσίες που επηρεάζουν το ορμονικό σύστημα εντοπίστηκαν σε...

Η κρητική διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής στο επίκεντρο εκδήλωσης στις ΗΠΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαρτίου στο...