Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Κάλεσμα σε αντιφασιστική κινητοποίηση για τα 10 χρόνια από την δολοφονία Παύλου Φύσσα

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

Κάλεσμα σε αντιφασιστική κινητοποίηση τη Δευτέρα 18/9, ώρα 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας
Ποτέ ξανά φασισμός !
18/09/2013-18/09/2023: Δέκα χρόνια αγώνα απέναντι στο φασισμό!
Δέκα χρόνια θρήνου για τη δολοφονία του αγωνιστή Παύλο Φύσσα!
Το χέρι του φασίστα Ρουπακιά όπλισε και η μακρόχρονη στήριξη κεφαλαίου, κράτους και ΜΜΕ προς το νεοναζιστικό μόρφωμα Χρυσή Αυγή. Μια δολοφονία κορωνίδα των δεκάδων πογκρόμ προς μετανάστες/στριες, τσιγγάνους και στο αντιφασιστικό κίνημα.
Οι φασίστες είναι εργαλείο του συστήματος και το μακρύ χέρι των αφεντικών, γιατί ήταν στα χρόνια εκείνα των μνημονίων και της βαθιάς κρίσης, που η Χρυσή Αυγή ενισχύθηκε με πολλούς τρόπους από το σύστημα φτάνοντας να είναι τρίτο κόμμα στη Βουλή, στα κανάλια τα παπαγαλάκια κυβερνήσεων και ΕΕ μιλούσαν για την χρησιμότητα μιας «σοβαρής Χρυσής Αυγής» την ίδια ώρα που στους δρόμους τα τάγματα εφόδου χτυπούσαν μετανάστες και συνδικαλιστές, δολοφονούσαν τον Σαχζάτ Λουκμάν και έπειτα τον Παύλο.
Ακολούθησε όμως και ο αποφασιστικός μακροχρόνιος αγώνας του αντιφασιστικού κινήματος, το οποίο κατάφερε να μπλοκάρει πρώτα απ΄ όλα στους δρόμους, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία την άνοδο του φασιστικού ρεύματος και το 2020 να επιβάλει την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας στα δικαστήρια. Αυτή η απόφαση- ορόσημο δεν αποτελεί νίκη κάποιου «τείχους της δημοκρατίας» που περιλαμβάνει τα συμφέροντα και τις κυβερνήσεις οι οποίες επί χρόνια εξέθρεψαν το αυγό του φιδιού αλλά κατάκτηση όσων παλεύουν καθημερινά ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!
Είναι σαφές για εμάς πως η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσή Αυγής, σαν το πιο πιστό σκυλί των αφεντικών, ενεργοποιήθηκε για να τρομοκρατήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα στην περίοδο της κρίσης. Όμως και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. οι ακροδεξιές φωνές αυξάνουν την επίδρασή τους, είτε για επιμέρους ζητήματα είτε ως συνολική θεώρηση για την κοινωνία. Οι δυνάμεις του αστικού συστήματος τροφοδοτούν την ακροδεξιά με τη ρητορική τους και τη δική τους αναδίπλωση σε όλο και πιο εθνικιστικές, ξενοφοβικές και σκοταδιστικές θέσεις. Την ίδια στιγμή εμφανίζονται νέες μορφές της ακροδεξιάς στο πολιτικό σκηνικό (Βελλόπουλος, νέο κόμμα Κασιδιάρη).
Το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του έχουν ακόμα ανάγκη το ρατσιστικό δηλητήριο για να αποπροσανατολίσουν την οργή του λαού, ενώ παράλληλα διαλύουν το παρόν και το μέλλον του.
Μετά από 12 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, φτώχειας και αντιδραστικών αλλαγών-αναδιαρθρώσεων που έχουν τσακίσει βασικά εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και η υγειονομική-οικονομική κρίση που φέρνει έχει ήδη σημάνει ένα νέο κύκλο ακόμα πιο βάρβαρης επίθεσης.
Η ΝΔ συνεχίζει πιστά με το δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, απαγορεύει με νόμο τις διαδηλώσεις, χτυπά και σκοτώνει πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, ωθώντας τους στο κοινωνικό περιθώριο σε camps-στρατόπεδα συγκέντρωσης. Παράλληλα, εντείνει την ακροδεξιά της ρητορική λόγω του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στην Αν. Μεσόγειο, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ενώ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζοντας στα βήματα και της προηγούμενης κυβέρνησης. Ταυτοχρόνως, η πρόσφατη επανεμφάνιση ακροδεξιών μορφωμάτων στη Βουλή μας κάνει σαφές πως ο αγώνας απέναντι σε φασιστικά μορφώματα συνεχίζεται. Μάλιστα βλέπουμε τον Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές να ζητά την ψήφο ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών. Η απάντηση μας πρέπει να είναι διαρκής και εκκωφαντική.
Είναι σαφές ότι τον φασισμό δεν τον σταματάει η αστική δημοκρατία και τα αστικά δικαστήρια. Για αυτό η πραγματική καταδίκη των φασιστικών μορφωμάτων θα γίνει ολοκληρωτικά μόνο με την επιβολή του μαζικού κινήματος.
Τον φασισμό μπορεί να τσακίσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα με την καθημερινή πάλη και τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ισότητας, της υπεράσπισης του δίκιου και των αδύναμων, της κατάργησης της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων, κόντρα στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.
Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας.
Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα αντεπίθεσης των εργαζομένων σε μια συγκυρία που οι ανάγκες του λαού και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου.
Καλούμε μαζικά τους εργαζομένους του Ηρακλείου να συμμετάσχουν μαζικά στις 18 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στη Πλατεία Ελευθερίας στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για:
 Απομόνωση, περιθωριοποίηση, αποδόμηση των φασιστικών, ξενοφοβικών, εθνικιστικών ιδεών.
 Απόκρουση της φασιστικής δράσης και επιρροής παντού, στη δουλειά, στις γειτονιές, στα σχολεία.
 Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. . Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας τους και ελεύθερη μετακίνηση-εγκατάσταση σε όποια χώρα επιθυμούν ή στο εσωτερικό της χώρας.
 Να σταματήσει κάθε εμπλοκή και στήριξη της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες. Έξοδος από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.