Στ. Αρναουτάκης: Στις προτεραιότητες οι ηλικιωμένοι της Κρήτης

Ημερομηνία:

Στο πρόσωπο του 93χρονου Κρητικού Μιχάλη Φανουράκη, τιμήθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης οι ηλικιωμένοι άνθρωποι του νησιού μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Δια του 93χρονου Μιχάλη Φανουράκη ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τίμησε τους ηλικιωμένους της Κρήτης που έχουν ζήσει σε δύσκολες συνθήκες, πολέμους, έχουν μοχθήσει για την επιβίωση, την οικογένεια, για τον τόπο μας που συμμετείχαν σε κοινωνικούς αγώνες και που συνεχίζουν να νοιάζονται να πάει ο τόπος και η χώρα μπροστά.

img_0008

Η τιμητική εκδήλωση έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης παρόντων του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη των Αντιπεριφερειαρχών Νίκου Συριγωνάκη, Λάμπρου Βαμβακά, τον Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρο Επιτροπάκη και Δημόσιας Υγείας Νίκου Καμπάνη.

Ο Περιφερειάρχης επέδωσε στον κ. Φανουράκη συλλεκτικό μετάλλιο της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς δώρισε το πολυσέλιδο βιβλίο της ιστορίας της Κρήτης του Πανεπιστημιακού Θεοχάρη Δετοράκη.

Ο κ. Αρναουτάκης και ο κ. Βαμβακάς αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων αλλά και στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, τονίζοντας ότι,  οι ηλικιωμένοι για την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελούν ομάδα προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και την καταπολέμηση της φτώχειας (ΠΕΣΚΕ Κρήτης), ενώ η ενεργός γήρανση συνιστά ένα από τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο της προτεραιότητας πρόσβασης των ευάλωτων ομάδων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες.

img_0008-1

Αναλαμβάνουμε, όπως αναφέρθηκε σημαντικές πρωτοβουλίες στο πεδίο της ενεργού γήρανσης, προσθέτοντας , ότι, η Περιφέρεια Κρήτης, συγκαταλέγεται -μόλις εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή-  ανάμεσα στους φορείς σημεία αναφοράς της ΕΕ σε θέματα ενεργού και υγιούς γήρανσης. Μέσα από τη συμμετοχή της αυτή, η Περιφέρεια Κρήτης θα προωθήσει τη συνεργασία, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών, δράσεων και την παροχή υπηρεσιών για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ηλικιωμένων, όπως επίσης υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ και πόρων της Περιφέρειας Κρήτης δράσεις και έργα προς όφελος των ηλικιωμένων.

img_0003

Ο Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης, Πρόεδρος Π. Μπαριτάκης, και οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Συριγωνάκης και Λ. Βαμβακάς χαιρέτισαν την παρουσία του 93χρονου Μ. Φανουράκη στη Περιφέρεια και του ευχήθηκαν υγεία αλλά και καλή πρόοδο καθώς ο τιμηθείς ηλικιωμένος νιώθει ενεργός και συνεχίζει τις σπουδές του στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Φανουράκης συγκινημένος ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη και τους συνεργάτες του για την υψίστη, όπως είπε τιμή στους ηλικιωμένους της Κρήτης στο πρόσωπο του, ενώ επαίνεσε την Περιφέρεια για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον της στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όπως επίσης στις ενέργειες της για την πρόοδο του νησιού.

«Σας ευχαριστώ θερμά κ. Περιφερειάρχη, η ζωή δεν σταματά ποτέ, συνεχίζουμε…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φανουράκης, ο οποίος νοιάζεται να πάει ο τόπος μας η Κρήτη και η χώρα μπροστά. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, κάνει πράξη τη δια βίου μάθηση και είναι επί 7 χρόνια φοιτητής στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο παρά την ηλικία του, ασχολείται με την καθημερινότητα στο χωριό και τις βιοτικές ανάγκες, παράλληλα διαβάζει, συμμετέχει σε εκδηλώσεις που γίνονται στην Επισκοπή, στο χωριό του, αλλά και στο Ηράκλειο ενώ αθλείται καθημερινά διανύοντας τουλάχιστον 5 χλμ ημερησίως.

Παράλληλα ανέφερε, στα ΜΜΕ, ότι, έχει ζήσει δύσκολα χρόνια, με πολέμους, φτώχεια κακουχίες. Θεωρεί όπως είπε, μεγάλο αγαθό που είναι καλά στην υγεία του και ότι, με επιμονή και υπομονή προσπαθεί παρά τα χρόνια του, να καταφέρει πράγματα όπως η μάθηση που δεν μπόρεσε τα δύσκολα χρόνια.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει...

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Κρήτη: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες...

Υπάρχουν σπίτια που έχουν πάρει κλίση και ο κόσμος...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει...

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Κρήτη: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες...

Υπάρχουν σπίτια που έχουν πάρει κλίση και ο κόσμος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...