Στη Βουλή το νομοσχέδιο, εκτός ΕΟΚ και ΚΟΕ οι Βασιλακόπουλος, Διαθεσόπουλος και συνεργάτες τους

Ημερομηνία:

Εμειναν με το όνειρο! Κάποιοι προέβλεπαν ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα αποσύρει τη διάταξη που βάζει όριο ηλικίας αλλά και θητείας στις ομοσπονδίες, όμως ο Αυγενάκη δεν έκανε πίσω. Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, θα συζητηθεί την Πέμπτη (7/11) το σχέδιο Νόμου «Κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Maocolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με την χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», το οποίο κατέθεσε την Τρίτη (5/11) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στο Κοινοβούλιο.

Αργότερα, θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Σχεδίου Νόμου, «δεν επιτρέπεται το ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις συνολικά φορές και σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές, πλήρους η μερικής θητείας.

Το παραπάνω όριο θητειών ως προς τον πρόεδρο δύναται να επεκταθεί για μία επιπλέον θητεία, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας του. Πρόσωπο που έχει υπηρετήσει επί δύο συνεχόμενες θητείες ως εκτελεστικό μέλος διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, δύναται να επανεκλεγεί σε τέτοια θέση εφόσον μεσολαβήσει χρονική περίοδος είσαι με μία πλήρη θητεία. Μετά τη συμπλήρωση του παραπάνω ορίου ηλικίας που δύναται να εκλεγεί εκ νέου σε οποιαδήποτε θέση του διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας».

Με βάση το παραπάνω, περιορίζεται σε τρεις ο αριθμός των θητειών των προέδρων των Ομοσπονδιών και άλλες δύο φορές σε εκτελεστική θέση, με αναδρομική ισχύ.

Παράλληλα, θεσπίζεται όριο ηλικίας θητείας για τους προέδρους τον Ομοσπονδιών, στο 70ο έτος της ηλικίας τους, το οποίο σημαίνει πως πρόεδροι όπως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος (ΕΟΚ) και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος (ΚΟΕ), δεν θα εκλεγούν ξανά, μετά την ολοκλήρωση των θητειών τους, καθώς δεν θα έχουν το δικαίωμα να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αποσύρθηκε από το Masters της Σανγκάης ο...

Λόγω των προβλημάτων που έχει στη μέση. Τελικά δε θα...

Πλημμύρισε ξανά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Το βρόχινο νερό έφτασε μέχρι το παρκέ με το...

Αποσύρθηκε από το Masters της Σανγκάης ο...

Λόγω των προβλημάτων που έχει στη μέση. Τελικά δε θα...

Πλημμύρισε ξανά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Το βρόχινο νερό έφτασε μέχρι το παρκέ με το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τίτλοι τέλους για το ΣΔΟΕ μετά από 27 χρόνια – Τα μέλη του εντάσσονται στην ΑΑΔΕ

Πάνω από 300 βαριές υποθέσεις μεταφέρονται στο Elenxis. Ύστερα από...

Τέμπη: Νέο αίτημα εκταφής της κόρης της κατέθεσε η Καρυστιανού

Πρόκειται για το τρίτο αίτημα εκταφής που καταθέτει η...

Μπορούμε να καταψύξουμε το τυρί;

Πώς επηρεάζεται το τυρί από την κατάψυξη. Καλύτερα να αναδιατυπώσουμε...