Στην Κρήτη ο Μάκης Βορίδης – Ανακοινώνονται μέτρα στήριξης των παραγωγών

Ημερομηνία:

Αύριο οι ανακοινώσεις για τους παραγωγούς κηπευτικών – Αναμένονται ενισχύσεις και για τους ελαιοπαραγωγούς

Επίσκεψη στο δημαρχείο Σητείας πραγματοποίησαν με την έναρξη της περιοδείας τους στο νόμο Λασιθίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο κ. Βορίδης με τον δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη συζήτησαν για θέματα που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή και το ζήτημα των αρδευτικών υποδομών, για τις οποίες ο κ.Βοριδης ενημέρωσε ότι έχει ήδη ετοιμαστεί το εθνικό σχέδιο των αρδευτικών υποδομών και τα έργα θα ενταχθούν σ’ αυτό.

«Τίθεται ένα ζήτημα που σχετίζεται με την επικαιροποίηση των μελετών αλλά και την προτεραιοποίηση των έργων. Για τη χρηματοδότηση αυτή έχουμε κάνει πρόταση να ενταχθεί στο Ταμείο Ανασυγκρότησης. Αναμένουμε την κυβερνηση για να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες που θα δοθούν και ευελπιστούμε ότι μέσα από τη χρηματοδότηση να ξεκινήσει ένα γενναίο και εμπροσθοβαρές σχέδιο αρδευτικών υποδομών» δήλωσε ο κ. Βορίδης, που εξήγησε ότι έχει μεγάλη σημασία από το μοντέλο άρδευσης από τον υδροφόρο ορίζοντα, να περάσουμε σε ένα μοντέλο αξιοποίησης των επιφανειακών υδάτων που είναι πιο φιλοπεριβαλλοντικό και συνδέεται με τις καλύτερες καλλιεργητικές πρακτικές.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο αίτημα ενίσχυσης των παραγωγών κηπευτικών, που έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας, λέγοντας ότι αύριο από την Ιεράπετρα, θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης των παραγωγών κηπευτικών.

«Ξέρουμε ότι υπάρχει σοβαρή διαταραχή λόγω της πανδημίας. Μια πρώτη κίνηση έχει ήδη γίνει για κάποιους παραγωγούς που διαθέτουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές. Σε ό,τι αφορά την ελαιοπαραγωγή, έχουμε υποβάλει αίτημα για στήριξη με 126 εκατ. στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένουμε έγκριση. Αν εγκριθεί, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι για τους ελαιοκαλλιεργητές θα είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει μετά από πολλά χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Αντίθετος ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου στην πώληση...

Μανώλης Μενεγάκης: «Το κράτος να εξετάσει πολύ σοβαρά τη...

Σητεία: Έγραψε ξανά… ιστορία με τη μεγαλύτερη...

Πλήθος κόσμου στην παρασκευή της κακαβιάς που έγινε με...

Λασίθι:Αντίθετος ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου στην πώληση...

Μανώλης Μενεγάκης: «Το κράτος να εξετάσει πολύ σοβαρά τη...

Σητεία: Έγραψε ξανά… ιστορία με τη μεγαλύτερη...

Πλήθος κόσμου στην παρασκευή της κακαβιάς που έγινε με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιατί γέμισε λύματα η παραλία στα Χανιά – Τα λάθη και οι παραλείψεις

Τι συνέβη και ξεχύθηκαν τα λύματα από τον αγωγό...

Hράκλειο:Συλλυπητήριο Δημάρχου Χερσονήσου για θάνατο Θεόφραστου Καλουτσάκη

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, με το άκουσμα της...

Πήρε 60.000 ευρώ από την 92χρονη και τώρα θα …βλέπει τον κόσμο πίσω από τα κάγκελα

«Με εξαπάτησαν και μένα» ισχυρίστηκε η 39χρονη - «έχασα...