Συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες και tour operators για ενίσχυση τουριστικού προϊόντος

Ημερομηνία:

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη στην Τηλεόραση της Βουλής.

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου προβολής και προώθησης του ελληνικού τουρισμού για την επόμενη τριετία αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, σε συνέντευξη του στο Κανάλι της Βουλής και στη δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη.

Όπως τόνισε, το υφιστάμενο πρότυπο του ελληνικού τουρισμού που παραδοσιακά βασιζόταν κυρίως στο μοντέλο «Ήλιος και Θάλασσα», παραμένει ο πυρήνας αλλά εμπλουτίζεται με νέες μορφές τουρισμού εμπειρίας. Προτεραιότητες φέτος για τον ΕΟΤ είναι η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, του θαλάσσιου τουρισμού, των υπαιθριων δραστηριοτήτων και του τουρισμού ευεξίας.

Ο κ. Φραγκάκης επεσήμανε ότι στόχος παραμένει η περαιτέρω ενδυνάμωση, σε διεθνές επίπεδο, του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, καθώς και η επέκταση της τουριστικής περιόδου, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ αναφέρθηκε στις πρωτοφανείς συνθήκες του τελευταίου χρόνου, με την πανδημία να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον τουρισμό διεθνώς, με απώλειες της τάξεως του 86% για τον διεθνή τουριστικό κλάδο και περίπου 80% για την Ελλάδα το 2020. Παρόλες τις δυσκολίες όμως ο τουρισμός πέρυσι κατάφερε να διασώσει το 20% των εσόδων του 2019 και να φέρει στη χώρα έσοδα 4,2 δισ..

Όπως υπογράμμισε ο κ. Φραγκάκης: «Η μετά πανδημία εποχή θα είναι πολύ διαφορετική. Θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύει κάποιος, θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επιλογή ενός προορισμού και εμείς προετοιμαζόμαστε για αυτή τη νέα συνθήκη. Εδώ και μήνες είμαστε σε μία διαπραγμάτευση με αεροπορικές εταιρείες και tour operators του εξωτερικού για συμφωνίες συνδιαφήμισης, προώθησης δηλαδή της χώρας, σε συνεργασία με μεγάλους παίκτες του τουρισμού. Έχουμε έναν προϋπολογισμό που μπορεί να ξεπεράσει φέτος τα 9 εκατ. ευρώ για συνδιαφημιση και όλα τα μηνύματα σε διεθνές επίπεδο μας κάνουν να αισιοδοξούμε, καθώς διαφαίνεται υψηλή ζήτηση για τη χώρα μας. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τρεις πρώτες χώρες της Ευρώπης σε ζήτηση για διακοπές το καλοκαίρι. Όσο προχωράει ο εμβολιασμός, η αγορά θα ανταποκρίνεται ακόμα περισσότερο. Ο Ελληνικός τουρισμός και φέτος μπορεί να πρωταγωνιστήσει».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Νέος κύκλος λειτουργίας για το...

Μετά τη φετινή λειτουργία του Τμήματος «Στέλεχος Υπηρεσιών Αερομεταφοράς»...

Κρήτη: Κοντά στα 2 εκατ. ευρώ το...

Σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχουν δαπανήσει συνολικά...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Νέος κύκλος λειτουργίας για το...

Μετά τη φετινή λειτουργία του Τμήματος «Στέλεχος Υπηρεσιών Αερομεταφοράς»...

Κρήτη: Κοντά στα 2 εκατ. ευρώ το...

Σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχουν δαπανήσει συνολικά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι τουρίστες δίνουν στην Κρήτη «ασημένιο» μετάλλιο για τα ξενοδοχεία της

Τι δείχνει η μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ. Μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ παρουσιάζει...

Τα παλιά κινητά τηλέφωνα αξίζουν μια περιουσία το 2026

Τα μοντέλα που αναζητούν οι συλλέκτες. Το 2026, πολλά από...

Μέλι: Η φυσική «ασπίδα» απέναντι στα ανθεκτικά μικρόβια

Το μέλι δεν είναι μόνο ένα φυσικό γλυκαντικό-Έρευνα δείχνει...

Ηράκλειο: Εργατικά σωματεία παρέδωσαν παπούτσια σε πρόσφυγες στο «Παλιό Ψυγείο» του λιμανιού

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που φτάνουν στα νότια...