Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και στο EUMED-9 oΑυγενάκης

Ημερομηνία:

Στην ατζέντα οι περαιτέρω αλλαγές στην ΚΑΠ και η προστασία από εισαγωγές από τρίτες χώρες
Συνεχίζεται, αύριο στο Λουξεμβούργο, η μάχη στα όργανα της ΕΕ, για την προστασία των συμφερόντων των αγροτών μας

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να μετάσχει αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, αλλά και στην 5η κατά σειρά συνεδρίαση της Ομάδας των Μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ, την EUMED-9, που θα προηγηθεί του Συμβουλίου.

Το ζήτημα που θα κυριαρχήσει και στις δύο συσκέψεις είναι η περαιτέρω αναθεώρηση της ΚΑΠ, αλλά και θέματα εμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει 19 συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις για αναθεώρηση της ΚΑΠ, οι οποίες έχουν υιοθετηθεί, με ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στηρίζονται από τη EUMED-9,ενώ μόλις την περασμένη Τρίτη το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε θετικά για την εφαρμογή ορισμένων εξ αυτών που αφορούν στη μείωση της γραφειοκρατίας και στον περιορισμό των ελέγχων, κυρίως σε αγρότες που καλλιεργούν κάτω από100 στρέμματα.

Στην ατζέντα του ΥπΑΑΤ βρίσκονται, επίσης και θέματα προστασίας των αγροτών μας, αλλά και του συνόλου των Ευρωπαίων αγροτών, από αθέμιτο ανταγωνισμό τρίτων χωρών, λόγω ανεξέλεγκτων εισαγωγών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απόψε το βράδυ, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει η Οργάνωση της ΝΔ στο Λουξεμβούργο, με την ευκαιρία της επανίδρυσης γραφείων του κόμματος και τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ.
………

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλο ψαλίδι από τα νοικοκυριά στην...

Αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον περιορισμό της κατανάλωσης...

Γ. Κεφαλογιάννης: Ευχαριστώ τους πυροσβέστες για τις...

Το μήνυμα του υπουργού Κλιματική Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας...

ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλο ψαλίδι από τα νοικοκυριά στην...

Αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον περιορισμό της κατανάλωσης...

Γ. Κεφαλογιάννης: Ευχαριστώ τους πυροσβέστες για τις...

Το μήνυμα του υπουργού Κλιματική Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός 34χρονος – Βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης – Αποκλείστηκε...

ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλο ψαλίδι από τα νοικοκυριά στην κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής

Αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον περιορισμό της κατανάλωσης...

Ηράκλειο:5η Γιορτή Σταφυλιού στις Πατσίδες

ΠΑΤΣΙΔΕΣ 2025 5η ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΤΣΙΔΕΣ Συνεχίζουμε και το 2025...