Συνεχίζεται η κοροϊδία: «Μπάχαλο» με τις συντάξεις χηρείας

Συνεχίζεται η κοροϊδία: «Μπάχαλο» με τις συντάξεις χηρείας

«Μπάχαλο» επικρατεί με την αύξηση των συντάξεων χηρείας με θύματα 45.000 δικαιούχους, παρά την υπουργική απόφαση που ψηφίστηκε και ορίζει ότι η θα αυξηθεί στο 70% της σύνταξης του θανόντος, με ταυτόχρονη κατάργηση των ηλικιακών ορίων.

Οι αυξήσεις έπρεπε να έχουν δοθεί από τον προηγούμενο μήνα και τελικά δεν δόθηκαν ούτε αυτόν το μήνα. Η αύξηση των συντάξεων χηρείας έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τις 13 Μαΐου του 2019 τρία χρόνια από τον νόμο Κατρούγκαλου.

Η αύξηση του ποσοστού της σύνταξης του θανόντος από το 50 στο 70% για τις συντάξεις χηρείας είχε σχεδιαστεί και εξαγγελθεί πριν από 6 μήνες από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, στο υπουργείο οι αρμόδιοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα στον επανυπολογισμό των συντάξεων το οποίο όπως αποδείχθηκε δεν μπορούν να τον κάνουν.

Παράλληλα, με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», διευκρινίζονται οι όροι υπό τους οποίους δικαιούνται σύνταξη, λόγω θανάτου, τα προστατευόμενα παιδιά θανόντος ασφαλισμένου ή συνταξιούχου.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 19 του νόμου 4499/2017 (ΦΕΚ Α 73) «Ρύθμιση οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τη φορολογική διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», επέρχονται ουσιαστικές βελτιωτικές μεταβολές στη σύνταξη, λόγω θανάτου, του άρθρου 12 του ν. 4387/2016 που αναφέρονται, κατά κύριο λόγο, στην άρση του ηλικιακού ορίου για συνέχιση χορήγησης της σύνταξης, μετά την πρώτη τριετία και στην επαναφορά του ποσοστού του επιζώντος συζύγου στο 70% της σύνταξης του θανόντος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.