Τα πρώτα συμπεράσματα από τη φετινή πορεία του Mega

Μπορεί το νέο Mega να βρίσκεται στο αέρα εδώ και λίγους μήνες, ωστόσο ήδη έχει καταφέρει να «χτίσει» ορισμένες συνήθειες, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα νούμερα τηλεθέασης. Εντυπωσιακά μάλιστα είναι τα ποσοστά στην prime time, εκεί όπου το νέο κανάλι αποφάσισε να «αξιοποιήσει» την χρυσή του ταινιοθήκη.

«Στο παρά πέντε», «Πενήντα πενήντα», «Είσαι το ταίρι μου», σημειώνουν καθημερινά διψήφια νούμερα τηλεθέασης, και μάλιστα σε μία ζώνη που είναι δύσκολο να καθιερωθεί ένα νεοσύστατο κανάλι. Φαίνεται όμως ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από καλή ελληνική μυθοπλασία, και δη από κωμωδία, ένα είδος που δύσκολα μπορεί να βρει σε ξένες παραγωγές όπως αυτές του Netflix, αφού ο κάθε λαός έχει διαφορετική κουλτούρα και αντιμετωπίζει διαφορετικά το συγκεκριμένο είδος.

Γίνεται λοιπόν φανερό, για ακόμα μια φορά, ότι όταν τα κανάλια επενδύουν σε καλή μυθοπλασία, τότε αποκτούν ένα δυνατό όπλο στην φαρέτρα τους που μπορεί να τους φέρνει τηλεθέαση για χρόνια. Γιατί μπορεί το MasterChef να σημειώνει φέτος σαραντάρια, αλλά είναι δεδομένο ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα «μιας χρήσης», το οποίο μελλοντικά δεν θα έχει καμία αξία. Προϋπόθεση βέβαια για όλα τα παραπάνω είναι να γίνονται παραγωγές με σοβαρότητα και μεράκι και όχι «ξεπέτες» για να καλύψουν τρύπες στο πρόγραμμα των καναλιών.http://tvnea.com

Τα σχόλια είναι κλειστά.