Θεσσαλονίκη: Εμπλοκή της 38χρονης στον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη και την σκότωσε εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Ημερομηνία:

«Το θύμα είχε απασχολήσει με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, στόχος ίσως το ΑΤΜ παρακείμενης τράπεζας» δήλωσε η Δημογλίδου για την έκρηξη στη Θεσσαλονίκη.

Κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος συμμετέχει στις έρευνες για την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη, με θύμα μια 38χρονη γυναίκα που κατέληξε έπειτα από τον βαρύ τραυματισμό της.

Η έκρηξη σημειώθηκε πριν από τις 6:00 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου με Πλάτωνος, στο κέντρο της πόλης, κοντά σε ΑΤΜ το οποίο πιστεύεται ότι ήταν ο στόχος.

Δεδομένου ότι η γυναίκα είχε ακρωτηριαστεί στο χέρι και βάσει του παρελθόντος της, εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. αν εμπλέκεται η ίδια στην τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στη Θεσσαλονίκη.

«Υπήρξε ακρωτηριασμός γι’ αυτό προσπαθούμε να διαπιστώσουμε αν σχετίζεται με τον μηχανισμό» λέει η Δημογλίδου

Αστυνομικοί στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη που σκότωσε την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη

«Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος βρίσκονται στο σημείο για να μπορέσουν να συλλέξουν στοιχεία, όμως η γυναίκα αυτή έχει απασχολήσει με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου», λέει στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Ο μηχανισμός φαίνεται ότι έχει τοποθετηθεί στο υποκατάστημα της τράπεζας. Ο στόχος ίσως ήταν το ΑΤΜ της τράπεζας. Όλα διερευνώνται» συμπλήρωσε.

Η κ. Δημογλίδου συνέχισε λέγοντας ότι «αρχικά η ενημέρωση που είχαμε από το ΕΚΑΒ είναι ότι η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και υπήρξε και ακρωτηριασμός, γι’ αυτό ακριβώς και προσπαθούμε να διαπιστώσουμε αν σχετίζεται με τον μηχανισμό που φαίνεται να προκάλεσε την έκρηξη».

«Η ενημέρωση που υπάρχει από την Πυροσβεστική είναι ότι δεν προκλήθηκε πυρκαγιά παρά μόνο έκρηξη και επειδή ακριβώς το άτομο αυτό έχει ταυτοποιηθεί και έχει απασχολήσει στο παρελθόν με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου την Ελληνική Αστυνομία, εξετάζεται κατά πόσο σχετίζεται με τον μηχανισμό και αν προσπάθησε να κάνει κάποια ενέργεια στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της τράπεζας».

Εκτεταμένες υλικές ζημιές από την ισχυρή έκρηξη

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε χώρο στάθμευσης και πλησίον ΑΤΜ, η ισχύς της οποίας ήταν μεγάλη εξ ου και προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε γειτονικά καταστήματα και σε αυτοκίνητα από το ωστικό κύμα, ενώ έσπασαν τζάμια ακόμα και σε διαμερίσματα 3ου ορόφου.

Η 38χρονη γυναίκα αρχικά τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, που προσπαθούν να συλλέξουν υλικό από τον εκρηκτικό μηχανισμό αλλά και βίντεο από κάμερες της περιοχής. Έρευνες πραγματοποιούν και αστυνομικοί από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εφοδος της OLAF στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ...

Οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης έχουν...

Μείωση χρέους: Η Ελλάδα επιστρέφει στα προ...

Tον Δεκέμβριο εφέτος αναμένεται να υλοποιηθεί νέα πρόωρη αποπληρωμή...

Εφοδος της OLAF στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ...

Οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης έχουν...

Μείωση χρέους: Η Ελλάδα επιστρέφει στα προ...

Tον Δεκέμβριο εφέτος αναμένεται να υλοποιηθεί νέα πρόωρη αποπληρωμή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιστήμονες εντόπισαν «διακόπτη» της κατάθλιψης στον εγκέφαλο

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το χρόνιο άγχος αλλοιώνει...

«Τελειώνει η θάλασσα όπως την ξέραμε» – Οι ύφαλοι ξεπέρασαν το σημείο χωρίς επιστροφή

Διεθνής ομάδα κάπου 160 επιστημόνων μελετά την κατάσταση υγείας...

Εφοδος της OLAF στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα

Οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης έχουν...