Τηλεδιάσκεψη Σέβης Βολουδάκη με τον Αρχηγό του ΛΣ και τον Λιμενάρχη Χανίων

Ημερομηνία:

Τηλεδιάσκεψη με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά, και τον Λιμενάρχη Χανίων, Πλοίαρχο Λ.Σ. Νεκτάριο Γιαννουλάκη, πραγματοποίησε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβη Βολουδάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα ο νομός Χανίων, σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν στο Ανατολικό Αιγαίο. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, η Κρήτη αναδεικνύεται πλέον ως η κύρια πύλη εισόδου μεταναστών μέσω θαλάσσης στη χώρα, με ραγδαία αύξηση των περιστατικών στα νότια παράλια του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσης των λιμενικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, με στόχο την επαρκή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξημένων προκλήσεων. Η Υφυπουργός υπογράμμισε ότι οι ανάγκες στην Κρήτη είναι πλέον αυξημένες και απαιτούν στοχευμένες παρεμβάσεις, αντίστοιχες με εκείνες που εφαρμόστηκαν για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υφυπουργός υποστήριξε τη δίκαιη και απολύτως αναγκαία ένταξη της Κρήτης στον επιχειρησιακό χαρακτηρισμό KNJ (περιοχή αυξημένων μεταναστευτικών ροών). Η υπαγωγή στον εν λόγω χαρακτηρισμό ενεργοποιεί σειρά διοικητικών και οικονομικών μέτρων, όπως η αποζημίωση λιμενικών που αποσπώνται από άλλες περιοχές, ενίσχυση προσωπικού και τεχνικής υποστήριξης και προτεραιοποίηση επιχειρησιακών πόρων. Η Υφυπουργός τόνισε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ήδη δίκαια και αποτελεσματικά στο Ανατολικό Αιγαίο, και πρέπει πλέον να ισχύσει ισότιμα και για την Κρήτη.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ., Υποναύαρχος, Φώτιος Κιάμος, ο Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Κρουστάλλης και ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού, Πλοίαρχος, Κωνσταντίνος Φλουρής.

Δήλωση της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβης Βολουδάκη:

«Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών απαιτεί ρεαλιστικές λύσεις, βασισμένες στα πραγματικά δεδομένα του πεδίου. Η Κρήτη, και ιδιαίτερα ο νομός Χανίων, βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή. Η ενίσχυση των τοπικών υπηρεσιών και η αναβάθμιση της διαχειριστικής τους επάρκειας είναι δίκαιη και επιβεβλημένη. Χρειάζεται να παρέχουμε στο προσωπικό του λιμενικού τους αναγκαίους πόρους, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στον κρίσιμο ρόλο τους με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γιορτινές ευχές από την Ελένη Βατσινά

Καλά Χριστούγεννα! Ας κρατήσουμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και...

Κρήτη:Σε τροχιά επανεκκίνησης τις επόμενες ώρες η...

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) Α.Ε. ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν...

Γιορτινές ευχές από την Ελένη Βατσινά

Καλά Χριστούγεννα! Ας κρατήσουμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και...

Κρήτη:Σε τροχιά επανεκκίνησης τις επόμενες ώρες η...

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) Α.Ε. ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μερομήνια των Χριστουγέννων: Τι «δείχνουν» για τον καιρό του νέου έτους

Κάθε χρόνο, την περίοδο των Χριστουγέννων, πολλοί στρέφονται σε...

Αυξημένα αλκοτέστ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Η τροχαία σχεδιάζει την εντατικοποίηση των αλκοτέστ κατά τη...

Χριστούγεννα στα μπλόκα για τους αγρότες: Προαναγγέλλουν νέα φάση κινητοποιήσεων μετά τις γιορτές

Αντί για το παραδοσιακό οικογενειακό τραπέζι, επέλεξαν να γιορτάσουν...

Η Πανήγυρις των Αγίων Δέκα Μαρτύρων στο Πάνορμο Μυλοποτάμου

23 Δεκεμβρίου 2025 Το πρωί της Τρίτης, 23ης Δεκεμβρίου 2025,...