Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία από τον Σύλλογο Αιρετών Γυναικών της Ιζέρ της Γαλλίας

Ημερομηνία:

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία από τον Σύλλογο Αιρετών Γυναικών της Ιζέρ της Γαλλίας, οι οποίες βρίσκονται στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο επαφών τους με φορείς της Αυτοδιοίκησης και τις γυναίκες αιρετούς.
Η κα Λιονή, αφού καλωσόρισε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης τα μέλη της Γαλλικής αντιπροσωπείας, που συνοδεύονταν από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης κα Πέπη Μπιρλιράκη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και την Πρόεδρο της Κοινότητας Ρεθύμνης, κα Ελευθερία Μιχάλα, είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια πολύ γόνιμη συζήτηση αναφορικά σε θέματα, που θίχτηκαν κατά τη χτεσινή συνάντηση εργασίας στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου, κατά την οποία η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης έκανε παρουσίαση – ομιλία με θέμα «Γυναίκα & Τοπική Αυτοδιοίκηση» (επισυνάπτεται).
Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προσφορά της στην κοινωνική ανάπτυξη. Η κα Λιονή ανέλυσε το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, τις αρμοδιότητες κεντρικού κράτους, Περιφερειών και Δήμων και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο έργο των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.
Στο πλαίσιο, τέλος, της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την συμμετοχή των Γυναικών στους φορείς της Αυτοδιοίκησης και στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων σε επίπεδο Ελλάδος και Γαλλίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας...

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή πολιτών κάθε ηλικίας η Ευρωπαϊκή...

Δήμος Ρεθύμνης:Η πρόληψη κι ετοιμότητα αντιμετώπισης ακραίων...

Με τη λήξη της θερινής περιόδου, το Τοπικό Επιχειρησιακό...

Ρέθυμνο:Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας...

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή πολιτών κάθε ηλικίας η Ευρωπαϊκή...

Δήμος Ρεθύμνης:Η πρόληψη κι ετοιμότητα αντιμετώπισης ακραίων...

Με τη λήξη της θερινής περιόδου, το Τοπικό Επιχειρησιακό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μείωση των τιμών της ενέργειας και στήριξη των νοικοκυριών θα ζητήσει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής

Οι ελληνικές θέσεις για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις...

ΑΣΕΠ: Δύο μεγάλα «αγκάθια» στις προσλήψεις για το Δημόσιο

Πόσο καθυστερεί η διαδικασία πρόσληψης - Σε ποιους κλάδους...

Κάμερες στα ταξί για την προστασία των οδηγών ζητά η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών

Νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει ή -εφόσον αποφασιστεί- θα...