Το Εσωτερικό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου πιστοποιήθηκε από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης

Ημερομηνία:

Το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΣΑΠ) της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) πιστοποίησε ότι το Εσωτερικό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας (ΕΣΔΠ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) συμμορφώνεται με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές και Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Διασφάλιση Ποιότητας στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG). Το ΕΣΔΠ καλύπτει όλες τις λειτουργίες και δραστηριότητες του Πανεπιστημίου.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε την ακαδημαϊκή πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών (προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές), καθώς, και την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγησή του. Η εφαρμογή του ΕΣΔΠ έχει ως στόχο τη συνεχή βελτίωση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών από όλες τις μονάδες του. Η διάρκεια ισχύος της πιστοποίησης ορίστηκε σε πέντε (5) έτη και συγκεκριμένα, από 15 Απριλίου 2025 έως 14 Απριλίου 2030.

Η αξιολόγηση του ΕΣΔΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε, στις 10 και 11 Μαρτίου 2025, με την επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης και Πιστοποίησης στην έδρα του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο.

Η Επιτροπή αποτελούνταν από τρεις (3) Έλληνες Καθηγητές ιδρυμάτων της αλλοδαπής, έναν (1) ειδικό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (European Committee for Standardization, CEN) και μια (1) φοιτήτρια Πανεπιστημίου της ημεδαπής. Η συνολική εικόνα που αποκόμισε η Επιτροπή για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει από την ίδρυση του Πανεπιστημίου και την προηγούμενη πιστοποίηση ήταν πολύ θετική και, σε συνδυασμό με το φάκελο πιστοποίησης, την οδήγησαν να κρίνει ότι το ΕΣΔΠ του συμμορφώνεται πλήρως και ως προς τα επτά (7) κριτήρια της ΕΘΑΑΕ. Η Επιτροπή επεσήμανε ασφαλώς και τα σημεία εκείνα που χρήζουν αντιμετώπισης και βελτίωσης και αυτό θα γίνει την επόμενη χρονική περίοδο.

Η Πρυτανική Αρχή και η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου ευχαριστούν θερμά όλους και όλες που, με την ενεργή συμμετοχή τους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του ιδρύματος, οδήγησαν σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εν κατακλείδι, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η συνεχής ανοδική πορεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και η προσήλωσή του σε θέματα διασφάλισης ποιότητας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Ηράκλειο : Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Εγκαίνια...

Στα εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Ηράκλειο : Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Εγκαίνια...

Στα εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Νέα Πέραμος: Τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρει η σορός του άνδρα που εντοπίστηκε σε ρέμα

Εκτιμάται πως ανήκει σε 27χρονο αγνοούμενο. Ένα θρίλερ βρίσκεται σε...

Έρχεται απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στη «Βιολάντα»

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00...