Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας συμβάλλει στον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Ημερομηνία:

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, με σκοπό τη συμβολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου στον σχεδιασμό της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε σχετικά: «Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, συνεχίζεται η προσέγγιση των φορέων που έχουν τη βούληση και τις δυναμικό να συνεισφέρουν ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι, υπογράψαμε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, με αντικείμενο την εκπόνηση οικονομικών μελετών με σκοπό τη συνολική αναγέννηση και ανάπτυξη των περιοχών που χτυπήθηκαν από κάποιο ακραίο φυσικό φαινόμενο.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι έχει υπογραφεί ήδη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του ΚΕΠΕ και της Προεδρίας της Κυβέρνησης για τον ίδιο σκοπό, ενώ με την ένταξη και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας διαμορφώνεται σταδιακά μία αξιόπιστη ομάδα υψηλής εξειδίκευσης που θα συμβάλει ουσιαστικά στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ώστε να βοηθηθούν οι πληγείσες περιοχές όχι απλά να επανέλθουν σε μία πρότερη κατάσταση, αλλά να αποκτήσουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, για την προθυμία και την ετοιμότητα που επιδεικνύει ο φορέας να υποστηρίξει αυτό το εγχείρημα. Συνεχίζουμε μαζί».

Ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας δήλωσε σχετικά: «Το ΟΕΕ, πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και ανταποκρινόμενο στον θεσμικό του ρόλο ως σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα οικονομίας, επιχειρεί να συμβάλει με την υπογραφή αυτού του μνημονίου στην ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων και της γραφειοκρατίας, που μπορούν να υποστηρίξουν τα μέλη του και οι λογιστές-φοροτεχνικοί στις πληγείσες περιοχές, αλλά και στην ταχύτερη αποκατάσταση των περιοχών αυτών.

Πρωταρχικός στόχος, αυτή τη στιγμή, είναι η ταχύτερη δυνατή καταβολή των αποζημιώσεων. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό παρά στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, για τη συνεργασία».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στεγαστικό: Όλο το σχέδιο για περισσότερα και...

Νέα δέσμη μέτρων που αναμένεται να υλοποιηθούν τους πρώτους...

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα 37 εκατ. ευρώ για...

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις άνεργες γυναίκες, καθώς και σε...

Στεγαστικό: Όλο το σχέδιο για περισσότερα και...

Νέα δέσμη μέτρων που αναμένεται να υλοποιηθούν τους πρώτους...

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα 37 εκατ. ευρώ για...

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις άνεργες γυναίκες, καθώς και σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 18 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ, συνεδριάζει εκτάκτως...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι και οι επτά κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τελευταίοι τρεις από τους επτά...

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο σώμα του. Στην...