Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο

Ημερομηνία:

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στην αίθουσα τελετών του Α’ νεκροταφείου Αθηνών για το ύστατο χαίρε στον Θανο Μικρούτσικο. Οι μεγαλύτερες γενιές που ταυτίστηκαν με τα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη αλλά και οι νεότερες που γνώρισαν και αγάπησαν τις μουσικές του αγνόησαν το τσουχτερό κρύο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο δημιουργό. Η πολιτική κηδεία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο Α’ νεκροταφείο βρέθηκαν πολλοί για το “αντίο”, ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του πολιτικού και του καλλιτεχνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, η Λιάνα Κανέλλη, η Λίλα Καφαντάρη, ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιάννης Κούτρας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Σταματης Κραουνάκης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, η Χρύσα Ρώπα και ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Στον αγαπητό φιλο και μεγάλο δημιουργό» έγραφε το στεφάνι που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης. Στεφάνια απέστειλαν επίσης η οικογένεια του πρώην προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος του εκλιπόντος και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που ήταν η αγαπημένη του ομάδα.

«Έχουμε την απώλεια ενός μεγάλου Έλληνα. Οι δημιουργοί είναι η συνείδηση του έθνους. Και στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, όπου όλα διακυβεύονται, μόνο οι άνθρωποι του πνεύματος προσπαθούν να βρουν την ουσία μέσα από τις νότες και τις λέξεις και είναι η παρηγοριά για το μέλλον», δήλωσε ο Κώστας Γεωργουσοπουλος, ενώ ο Κώστας Θωμαΐδης, ανέφερε: «Του χρωστώ ευγνωμοσύνη. Μας συνδέουν 45 χρόνια φιλίας και 45 χρόνια διδαχής στο μεγαλείο που λέγεται μουσική. Μαέστρο, καλό ταξίδι…».

«Πέρασε στην αιωνιότητα. Δεν του έπρεπε να πονάει από αυτό τον ανόητο καρκίνο, όπως έλεγε. Του μιλάω και ξέρω ότι μ’ ακούει. Ο Θάνος Μικρούτσικος κυλάει στο αίμα μου» είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Κούτρας, με τον μουσικό, Θύμιο Παπαδόπουλο να δηλώνει πως «Είναι ένας αναντικατάστατα σπουδαίος άνθρωπος. Πάντα εμπνευσμένος, πάντα πολύ δημιουργικός, πάντα πολύ γενναιόδωρος και στο κοινό του και με εμάς που συνεργαζόμασταν μαζί του».ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ένας στους 11 Έλληνες δεν έχει πρόσβαση...

Μετά τα αρνητικά στοιχεία της Eurostat, έκθεση της Κομισιόν...

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο το 2026

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης οι οποίες ενσωματώθηκαν στο υπό...

Ένας στους 11 Έλληνες δεν έχει πρόσβαση...

Μετά τα αρνητικά στοιχεία της Eurostat, έκθεση της Κομισιόν...

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο το 2026

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης οι οποίες ενσωματώθηκαν στο υπό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ένας στους 11 Έλληνες δεν έχει πρόσβαση σε γιατρό, εξετάσεις, φάρμακα

Μετά τα αρνητικά στοιχεία της Eurostat, έκθεση της Κομισιόν...

Με κρητικό γλέντι υποδέχτηκε τους νέους φοιτητές το πανεπιστήμιο Κρήτης

Δύο όμορφες εκδηλώσεις γεμάτες γνώση, μουσική και χαμόγελα. Το Πανεπιστήμιο...

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο το 2026

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης οι οποίες ενσωματώθηκαν στο υπό...

Εφημερία τρόμου στο ΠΑΓΝΗ: «Θα σας σκοτώσω», φέρεται να απείλησε συνοδός ασθενούς!

Σοβαρή καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Σε μία...