Τον Ναύσταθμο Κρήτης επισκέφτηκε ο Αρχηγός του Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας

Ημερομηνία:

Από τη Δευτέρα 16 έως την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024, ο Αρχηγός Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας Vice Admiral Mohammed Al-Gharibi πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου-Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ.

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ο Αρχηγός Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΝ. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαμορφούμενη κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας και συμφωνήθηκε η περαιτέρω διεύρυνση και ενίσχυση της συνέργειας σε επιχειρησιακό επίπεδο. Εν συνεχεία συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχο Χρήστο Σασιάκο ΠΝ και με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, ο Αρχηγός Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας μετέβη, στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχος Γεώργιος Αγγουράς ΠΝ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ, όπου έγινε επίδειξη των δυνατοτήτων του Προσομοιωτή Ελέγχου Βλαβών (ΕΒ) της Σχολής ΕΒ.

Στην συνέχεια μετέβη στο Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Στόλου και ακολούθως επέβη στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΡΙΤΣΟΣ και στο Υποβρύχιο (Υ/Β) ΜΑΤΡΩΖΟΣ.

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ο Αρχηγός Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας μετέβη, στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής ΝΚ Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Τσούκας ΠΝ και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Ναυστάθμου, ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Center – NMIOTC), στη Ναυτική Βάση Σούδας Κρήτης, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Κέντρου, Αρχιπλοίαρχο Ευστάθιο Κυριακίδη ΠΝ και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Κέντρου.

hellenicnavy.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατασκοπεία στη Σούδα: Στο… στόχαστρο του Πολωνού...

Ο κατηγορούμενος είχε αποθηκευμένο στο κινητό του τηλέφωνο εκτεταμένο...

Αισιόδοξη κατάληξη: Εκτός εντατικής η 23χρονη που...

Η οικογένεια, εξακολουθεί να αγωνιά για το δεύτερο κορίτσι...

Κατασκοπεία στη Σούδα: Στο… στόχαστρο του Πολωνού...

Ο κατηγορούμενος είχε αποθηκευμένο στο κινητό του τηλέφωνο εκτεταμένο...

Αισιόδοξη κατάληξη: Εκτός εντατικής η 23χρονη που...

Η οικογένεια, εξακολουθεί να αγωνιά για το δεύτερο κορίτσι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ισχυρή γέφυρα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων...

Κατασκοπεία στη Σούδα: Στο… στόχαστρο του Πολωνού και οι διακοπές του πρωθυπουργού

Ο κατηγορούμενος είχε αποθηκευμένο στο κινητό του τηλέφωνο εκτεταμένο...

Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Παράταση ζητούν οι γιατροί μετά τη λήξη της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ώστε να δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης των προληπτικών εξετάσεων...