Ξενοδόχοι εναντίον Θεοχάρη: «Πώς ακριβώς θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία;» [Επιστολή]

Ημερομηνία:

Τα ερωτήματά τους που αφορούν τη λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θέτει σε επιστολή της προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Πώς ακριβώς θα λειτουργήσουν, με ποιους υγειονομικούς όρους και με ποιους πελάτες, είναι ερωτήματα για τα οποία οι ξενοδόχοι ζητούν άμεσες απαντήσεις για τη λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων, που όπως έχει ανακοινωθεί θα εκκινήσουν την πρώτη Ιουνίου.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουν τεθεί υπόψη μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τα μέλη μας θα πρέπει να εφαρμόζουν. Μέχρι σήμερα δεν έχει διασφαλισθεί πώς τα μέλη μας που θα επαναλειτουργήσουν δεν θα είναι εκτεθειμένα σε αξιώσεις αποζημιώσεων πελατών τους ή και εργαζομένων τους σε περίπτωση κρούσματος εντός του ξενοδοχείου. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε το καθεστώς που θα εφαρμοστεί για το προσωπικό μας, το οποίο επί της ουσίας δεν θα έχει αντικείμενο εργασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΞ.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Προς

κο. Χάρη Θεοχάρη

Υπουργό Τουρισμού

κο. Μάνο Κόνσολα

Υφυπουργό Τουρισμού

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,

Από την κυβέρνηση ανακοινώθηκε πως την 1η Ιουνίου, σε λιγότερο από ένα μήνα, θα επαναλειτουργήσουν τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία.

Το ερώτημα είναι πώς ακριβώς θα λειτουργήσουν; Με ποιους υγειονομικούς όρους και με ποιους πελάτες;

Μέχρι σήμερα δεν έχουν τεθεί υπόψη μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τα μέλη μας θα πρέπει να εφαρμόζουν.

Μέχρι σήμερα δεν έχει διασφαλισθεί πως τα μέλη μας που θα επαναλειτουργήσουν δεν θα είναι εκτεθειμένα σε αξιώσεις αποζημιώσεων πελατών τους ή και εργαζομένων τους σε περίπτωση κρούσματος εντός του ξενοδοχείου.

Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε το καθεστώς που θα εφαρμοστεί για το προσωπικό μας, το οποίο επι της ουσίας δε θα έχει αντικείμενο εργασιας.

Το μόνο που ξέρουμε σήμερα είναι πως τα ξενοδοχεία μας θα είναι ΑΔΕΙΑ από πελάτες.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Τα ξενοδοχεία πρέπει να επαναλειτουργήσουν όταν θα είναι σε θέση να το πράξουν με ασφάλεια. Με ασφάλεια για την υγεία των πελατών τους και των εργαζομενων τους, με ασφάλεια για την ίδια την βιωσιμότητα τους.

Το ότι η φετινή χρόνια είναι χαμένη για όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις είναι βέβαιο. Το ζητούμενο είναι να μη χαθεί πρόωρα και η επόμενη.

Αν θέλετε να ορίσετε την 1η Ιουνίου ως ημερομηνία επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων, δώστε τη δυνατότητα και τα απαραίτητα εργαλεία στις επιχειρήσεις που δεν είναι έτοιμες να λειτουργήσουν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία να παραμείνουν κλειστές για όσο χρειαστεί, ώστε όταν τελικά θα ανοίξουν να μην είναι εκτεθειμενες σε ποινικές κυρώσεις και αστικές αποζημιώσεις, να μη διατρέχουν κίνδυνο να διακόψουν πλέον οριστικά τη λειτουργία τους.

Επομένως παράλληλα με την αποσαφήνιση των υγειονομικών και εργασιακών όρων επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων, θα πρέπει να δοθούν τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα επιτρέψουν στον ξενοδόχο, όταν το κρίνει, να επιχειρήσει την επανέναρξη της λειτουργίας του ξενοδοχείου του, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, λαμβανομένου υπόψη ότι το 90% των ξενοδοχείων εξαρτάται από τον εισερχόμενο τουρισμό.

Οι Έλληνες Ξενοδόχοι στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης μείναμε εδώ, παλέψαμε και με προσωπικές θυσίες στήριξαμε την Ελληνική οικονομία και την απασχόληση.

Δυστυχώς σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν αντίπαλο που δεν μπορούμε να υπερνικήσουμε.

Αν θέλετε η Ελληνική Ξενοδοχία να έχει αύριο πρέπει σήμερα να μας βοηθήσετε.

Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος

Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, Γενικός Γραμματέας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Τι να κάνετε αν δεν πήρατε ολόκληρη...

Η νέα φορολογική κλίμακα μείωσε την παρακράτηση φόρου για...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Τι να κάνετε αν δεν πήρατε ολόκληρη...

Η νέα φορολογική κλίμακα μείωσε την παρακράτηση φόρου για...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού – Πόσες αφορούν την Κρήτη

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

ΒΟΑΚ: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου Κίσσαμος – Χανιά – Ηράκλειο

Υπεγράφη την Παρασκευή, στα Χανιά, το πρακτικό Έναρξης της...