Ζωοτροφές: Πριν το Πάσχα η καταβολή της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων

Ημερομηνία:

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται πάνω από 45 εκατ. ευρώ
Μέχρι το Πάσχα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων κτηνοτρόφων η ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών. Το συνολικό ποσό που υπολογίζεται να δοθεί είναι πάνω από 45 εκατ. ευρώ.

Τον παραπάνω στόχο του ΥπΑΑΤ, επισήμανε ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία για την χορήγηση ενίσχυσης σε επιχειρήσεις κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τις κανόνες κρατικών ενισχύσεων και η οποία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΓΕΜΗ.

Στην μεγάλη αύξηση των ζωοτροφών τους τελευταίους μήνες, ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης αρχικά και των συμβάντων που ακολούθησαν, αναφέρθηκε ο κ. Γ. Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι «με βάση τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων και προκειμένου να ενισχύσουμε τους κτηνοτρόφους μας, στην αγορά ζωοτροφών, έρχεται διάταξη με την οποία αποφασίζεται η ενίσχυση των κτηνοτρόφων. Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, το ποσό της ενίσχυσης που θα αποφασιστεί, θα είναι ακατάσχετο, για να μπορέσουν να το εισπράξουν οι κτηνοτρόφοι μας».

Σημείωσε δε, ότι «το ποσό της ενίσχυσης αυτής, θα είναι σε ποσοστό επί του τζίρου όλου του έτους 2021, ώστε να γίνει πιο δίκαιη η κατανομή του. Στόχευση μας είναι να μπορέσουμε πριν από το Πάσχα να καταβληθούν στους λογαριασμούς τους, τα ποσά τα οποία τους αναλογούν και που υπολογίζονται ότι είναι άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Ναι” στις δύο συναντήσεις που ζήτησαν οι...

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ζήτησε...

Αγρότες: Συσκέψεις στα μπλόκα – Επιλέγουν τους...

Παραμένοντας στα μπλόκα, οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση...

“Ναι” στις δύο συναντήσεις που ζήτησαν οι...

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ζήτησε...

Αγρότες: Συσκέψεις στα μπλόκα – Επιλέγουν τους...

Παραμένοντας στα μπλόκα, οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αρχίζουν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις – Προσδοκία για τζίρο πάνω από 6 δισ. ευρώ

Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά τις Κυριακές 18...

Χανιά:Ανακοίνωση από την Ταξική Ενότητα Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις επαναπροσλήψεις 2026

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2026 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τηλ επικοινωνίας ...

Ολυμπιακός: «Να φέρουν ελίτ διαιτητή για το ματς με ΠΑΟΚ ή να το αναβάλουν»

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής,...

Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα – Χιόνια και στα ορεινά της Κρήτης

Κύμα ψύχους σαρώνει τη χώρα με τις θερμοκρασίες να...