Ζωοτροφές: Πριν το Πάσχα η καταβολή της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων

Ημερομηνία:

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται πάνω από 45 εκατ. ευρώ
Μέχρι το Πάσχα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων κτηνοτρόφων η ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών. Το συνολικό ποσό που υπολογίζεται να δοθεί είναι πάνω από 45 εκατ. ευρώ.

Τον παραπάνω στόχο του ΥπΑΑΤ, επισήμανε ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία για την χορήγηση ενίσχυσης σε επιχειρήσεις κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τις κανόνες κρατικών ενισχύσεων και η οποία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΓΕΜΗ.

Στην μεγάλη αύξηση των ζωοτροφών τους τελευταίους μήνες, ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης αρχικά και των συμβάντων που ακολούθησαν, αναφέρθηκε ο κ. Γ. Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι «με βάση τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων και προκειμένου να ενισχύσουμε τους κτηνοτρόφους μας, στην αγορά ζωοτροφών, έρχεται διάταξη με την οποία αποφασίζεται η ενίσχυση των κτηνοτρόφων. Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, το ποσό της ενίσχυσης που θα αποφασιστεί, θα είναι ακατάσχετο, για να μπορέσουν να το εισπράξουν οι κτηνοτρόφοι μας».

Σημείωσε δε, ότι «το ποσό της ενίσχυσης αυτής, θα είναι σε ποσοστό επί του τζίρου όλου του έτους 2021, ώστε να γίνει πιο δίκαιη η κατανομή του. Στόχευση μας είναι να μπορέσουμε πριν από το Πάσχα να καταβληθούν στους λογαριασμούς τους, τα ποσά τα οποία τους αναλογούν και που υπολογίζονται ότι είναι άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ελαιόλαδο: Η Ελλάδα χάνει 300 εκατ. ευρώ...

Αποκαλυπτικές εκθέσεις για το ελληνικό ελαιόλαδο του International Olive...

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές...

Παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή – Τι λένε...

Ελαιόλαδο: Η Ελλάδα χάνει 300 εκατ. ευρώ...

Αποκαλυπτικές εκθέσεις για το ελληνικό ελαιόλαδο του International Olive...

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές...

Παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή – Τι λένε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Ρεθύμνης

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υπέγραψε σήμερα...

Δήμος Ηρακλείου:Ξεκινάει η εφαρμογή έκτακτων μέτρων ενίσχυσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Ξεκινάει η εφαρμογή έκτακτων μέτρων ενίσχυσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας...

Ηράκλειο:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνων ποδηλασίας «HERAKLION HILLS 2025”

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, λόγω τέλεσης...

Ηράκλειο : Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Δεματίου και στη Γέφυρα Πόμπιας

Ανακοινώνεται με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου ότι θα...