4 τρόποι να επαναφέρετε τον ερωτισμό στην σχέση σας

4 τρόποι να επαναφέρετε τον ερωτισμό στην σχέση σας

Είναι πράγματι μια μάστιγα της εποχής ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να ανακοινώνουν σε φίλους και συγγενείς πως τελικά η σχέση τους δεν έχει ευοδωθεί, και πως επέλεξαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Με την αγωνία πολλές φορές για τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής να «στοιχειώνει» τους παρτενέρ, καθώς τόσο η δύναμη της συνήθειας, όσο και η μεγάλη «μάχη» που έδωσαν θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές, κάνοντας το όλο ζήτημα πιο δύσκολο.

Έτσι, οι περισσότεροι, χάνουν τον ερωτισμό αλλά και τον ρομαντισμό τους, αναλωνόμενοι σε τσακωμούς και συζητήσεις για το τί θα έπρεπε να κάνει ο άλλος σωστά.

Ωστόσο μερικές από τις λύσεις στα προβλήματά μας, δεν βρίσκονται πάντα και αποκλειστικά στο ξερίζωμα της συνθήκης, αλλά στην επιθυμία για αλλαγή και επιστροφή στην «κανονικότητα»

Εάν λοιπόν βρίσκεστε στη φάση της διαπραγμάτευσης με το «έτερον ήμισυ» και θέλετε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας, εμείς σας προτείνουμε 4 τρόπους όχι μόνο για να κάνετε ακριβώς αυτό, αλλά και για να ξεκαθαρίσετε μέσα σας αν όντως αξίζει τον κόπο η συνέχιση της επένδυσης σε αυτό το άτομο ή όχι.

1. Δείτε τα πράγματα από έξω

Αναλογιστείτε το μέλλον αλλά και το παρών σαν ένα τρίτο άτομο, βγάλτε απ’ το μυαλό σας τους συναισθηματισμούς και προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε πρώτα μέσα σας και μετά με τον παρτενέρ σας ποιες είναι οι πραγματικές και ποιες οι «μη ρεαλιστικές» δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Δείτε τα πράγματα με καθαρό μυαλό, χωρίς εντάσεις και με πλήρη αντικειμενικότητα.

2. Τολμήστε να βγείτε έξω από τα νερά σας

Βάλτε τα δεδομένα σας σε σειρά και ακούστε την καρδιά, αφήστε για λίγο την λογική στην άκρη και ελάτε κοντά με τον παρτενέρ σας σε ένα διαφορετικό επίπεδο από προηγουμένως.

Αφήστε το ένστικτο να σας οδηγήσει σε απρόσμενα μονοπάτια, σπάστε την ρουτινιασμένη καθημερινότητα και δώστε στην σχέση σας την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε νέες εμπειρίες.

3. Αλλάξτε φιλοσοφία

Δείτε τα πράγματα από μια άλλη οπτική, αυτήν του παρτενέρ σας, προσπαθήστε να αισθανθείτε όσα νιώθει και να αφουγκραστείτε όσα περιγράφει.

Βάλτε φαντασία και πίστη σε ό,τι σας προτείνει. Αλλάξτε τα πεπραγμένα δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα και «testάροντας» την εσωτερική σας πλανεύτρα, επενδύστε στον εγγενή ερωτισμό σας και μαγέψτε τον ξανά απ’ την αρχή.

4. Μοιραστείτε εμπειρίες

Εμπειρίες από το παρελθόν ή το παρών σας μαζί, αυτές που έχουν γραφτεί με «χρυσά γράμματα» στην μνήμη σας ως ανεπανάληπτες.

Δώστε τους νέα αξία, θυμηθείτε τις μαζί, μοιραστείτε όλα όσα σας έκαναν να νιώσετε εκείνη την στιγμή για τον παρτενέρ σας.

Τολμήστε να του περιγράψετε τα όσα οραματίζεστε για το μέλλον σας, βασισμένοι στις κοινές σας επιθυμίες, αναπολώντας τις στιγμές που σας έφεραν πιο κοντά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.