8 Τύποι ανδρών που δεν γίνονται καλοί σύζυγοι!

Ο γάμος δεν είναι εύκολη απόφαση και σίγουρα απαιτεί μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια.
Φυσικά, υπάρχουν μερικοί άντρες που έχουν τη συμβίωση και το γάμο έμφυτα και τους βγαίνουν αβίαστα, ενώ άλλοι τύποι ανδρών έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που δε τους βοηθούν να γίνουν καλοί σύζυγοι.

Ωστόσο, ακόμα κι αν εμπίπτεις σε μια από τις κατηγορίες που θα δεις παρακάτω δε σημαίνει ότι ο γάμος δεν είναι για εσένα.

Αυτό που πιθανόν σημαίνει είναι ότι χρειάζεται να καταβάλεις μεγαλύτερη προσπάθεια. Δες λοιπόν ποιοι είναι οι 8 τύποι ανδρών που δε γίνονται καλοί σύζυγοι!

Ο άντρας που είναι κλειστός κι απόμακρος από τη σύντροφο του

Ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία σε ένα γάμο είναι το να μοιράζεσαι με το ταίρι σου εμπειρίες, σκέψεις, όνειρα και φόβους. Κάποιος που είναι απόμακρος και δεν ανοίγεται ουσιαστικά βάζει ένα τείχος στο ζευγάρι. Αυτή η έλλειψη διαφάνειας δύσκολα μπορεί να προσπεραστεί και να μην απομακρύνει το ζευγάρι.

Οι νάρκισσοι δε γίνονται εύκολα καλοί σύζυγοι

Ένας ναρκισσιστής βάζει πάνω απ’ όλα τον εαυτό του. Ακόμα, δεν είναι ανοιχτοί σε κριτική και βελτίωση. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν πολύ δύσκολη την επιτυχία του γάμου.

Εκείνος που δεν συναισθάνεται τη σύντροφο του

Μια σοβαρή σχέση και ακόμα περισσότερο ο γάμος χρειάζονται κατανόηση και έναν υψηλό βαθμό ενσυναίσθησης, δηλαδή κατανόησης του πως αισθάνεται το ταίρι σου. Η ενσυναίσθηση είναι μια ικανότητα που καλλιεργείται, γι’ αυτό αν δεν είναι το δυνατό σου σημείο θα πρέπει να το δουλέψεις ώστε να κάνεις το γάμο σου να πετύχει.

Ο σύντροφος που δεν προσπαθεί

Η επιτυχία ενός γάμου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καθημερινή προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι που απαιτεί αρκετή ενέργεια, πράγμα που είναι πολύ απαιτητικό όταν η καθημερινότητα είναι δύσκολη. Ένας άντρας που δεν είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει δύσκολα θα πετύχει ως σύζυγος.

Ο κακός ακροατής

Αν δεν ακούς τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της συντρόφου σου πως είναι δυνατόν να έχεις μια καλή επικοινωνία μαζί της; Η επικοινωνία εξάλλου είναι απαραίτητη σε ένα γάμο. Μια σχέση που δεν την έχει και τα δύο μέλη της δεν ακούν ενεργά το ταίρι τους είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα πετύχει.

Οι ανειλικρινείς άντρες δύσκολα γίνονται καλοί σύζυγοι

Η έλλειψη ειλικρίνειας είναι ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένας σύζυγος. Αν λοιπόν δεν είσαι ειλικρινής σαν άνθρωπος τότε αργά ή γρήγορα η σύζυγος σου θα αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στα λόγια και τα έργα σου και σίγουρα η σχέση αυτή δε θα δουλέψει.

Ο σύντροφος που δε συμβιβάζεται

Πολλές φορές σε ένα γάμο θα χρειαστεί να κάνεις ένα βήμα πίσω και να βάλεις τα θέλω της συζύγου σου πάνω από τα δικά σου. Αν δεν είσαι πρόθυμος να το κάνεις αυτό τότε δεν πρόκειται να γίνεις ένας καλός σύζυγος.

Εκείνος που δε σέβεται την ανεξαρτησία της κοπέλας του

Ακόμα και μέσα στο γάμο και τα δύο μέλη θα πρέπει να διατηρήσουν την ατομικότητα και την ανεξαρτησία τους. Για το λόγο αυτό, το να σέβεσαι ότι η γυναίκα σου διατηρεί τις ελευθερίες της είναι απαραίτητο αν θέλεις να είσαι ένας καλός σύζυγος.

Πηγή: the-man.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.