Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΚΚΕ στις φυλακές Κορυδαλλού

Ημερομηνία:

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη απ’ τον Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Αντώνη Αντανασιώτη, επικεφαλής του Τμήματος Δικαιοσύνης & Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και τον Μάνο Μαλαγάρη, δικηγόρο και στέλεχος του ΚΚΕ, επισκέφθηκε σήμερα τις Δικαστικές Φυλακές Ανδρών και Γυναικών Κορυδαλλού.
Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τις Διευθύνσεις των Καταστημάτων Κράτησης, πληροφορήθηκε για την κατάσταση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, ενώ ενημερώθηκε και συνολικά για την κατάσταση στις φυλακές, τα σοβαρά προβλήματα στο προσωπικό, τις υποδομές κ.λπ.

Μετά την επίσκεψη ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Θέλουμε για μια ακόμη φορά να εκφράσουμε τη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη και στο αναφαίρετο δικαίωμά του, για τη συνέχιση των σπουδών του. Η συμπεριφορά του υπουργείου, που προκάλεσε την απεργία πείνας και δίψας του Βασίλη Δημάκη, με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του, ήταν απολύτως αυθαίρετη και εκδικητική.
Αυτό αποδεικνύεται και απ’ τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Μεταγωγών, για την επιστροφή του Β. Δημάκη στις αντρικές φυλακές. Αυτή η απόφαση πρέπει να υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου και άμεσα, να σταματήσει κάθε παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον, έτσι ώστε ο Β. Δημάκης να ασκήσει το αυτονόητο δικαίωμά του στην απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών του.
Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε αναλυτικά απ’ το Διευθυντή και τη Διευθύντρια των αντρικών και γυναικείων φυλακών αντίστοιχα, για την κατάσταση και τα προβλήματα στα Καταστήματα Κράτησης, χώροι εξαιρετικά κρίσιμοι και ευάλωτοι, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας.
Δεσμευτήκαμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα αιτήματά τους είτε αυτά αφορούν τις ελλείψεις σε προσωπικό, είτε τις ελλείψεις σε μέσα και υποδομές, που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους στις φυλακές όσο και τους ίδιους τους κρατούμενους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Άλλη μία κρίση...

Στην... Κόλαση της Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Άλλη μία κρίση...

Στην... Κόλαση της Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Μεγαλειώδης Συναυλία στην Ιστορική Ιερά Μονή Αρκαδίου

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ 14 Ιουνίου 2025 Το βράδυ του...

O Aρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ο ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ...

Ηράκλειο: Τα επώνυμα αρώματα ήταν… «μαϊμού» – Τι αποκάλυψε η έρευνα σε κατάστημα του κέντρου

Οι καταγγελίες καταναλωτών έφεραν επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος στο Άγιο Όρος

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Με...