Χανιά:Δήλωση Βασίλη Διγαλάκη

Ημερομηνία:

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκκένωση τού κτηρίου της Μεραρχίας Κρητών, που τελούσε υπό παράνομη κατάληψη από τον Ιούνιο του 2004, ήταν μία αυτονόητη πράξη από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας, που, δυστυχώς, καθυστέρησε για 16 χρόνια.

Πλέον, με την εκκένωση του κτηρίου -το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά στατικά προβλήματα, γεγονός που είναι γνωστό από το 2009- και την απόδοσή του στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθίσταται δυνατή η υλοποίηση της αξιοποίησής του, μαζί με τα άλλα δύο κτήρια στον λόφο Καστέλι (Τουρκικές Φυλακές, Στρατώνες).

Αξιοποίηση με βάση τις συλλογικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος, τόσο με την προηγούμενη, όσο και με τη σημερινή σύνθεση, και με βάση τη σύμβαση που υπεγράφη ακολούθως με την εταιρεία που προέκυψε μετά από δημόσιο ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Αξιοποίηση με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα των κτηρίων και με ελεύθερη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των επισκεπτών.

Αξιοποίηση που, όπως πολλάκις έχει επισημανθεί δημόσια, θα έχει σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη, τόσο για το Πολυτεχνείο Κρήτης, όσο και για την πόλη των Χανίων και την τοπική κοινωνία.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως από τις 29 Ιουνίου 2017 είχε ξεκαθαρίσει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδεικνύοντας πλήρη ακολουθία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων, «επενδύει» στη λογική και εφαρμόζει τη νομιμότητα, όπως αρμόζει σ’ ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Σε αυτό το κράτος δικαίου, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και οι προσωπικές συκοφαντικές επιθέσεις θα απαντηθούν με τον δέοντα τρόπο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα θητεία για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο...

Την έναρξη της νέας του θητείας σηματοδοτεί για το...

Η ισχυρή Αλληλεγγύη χιλιάδων καταναλωτών & εμπόρων...

Σήμερα, με μαζική συμμετοχή χιλιάδων καταναλωτών και εκατοντάδων εμπόρων...

Νέα θητεία για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο...

Την έναρξη της νέας του θητείας σηματοδοτεί για το...

Η ισχυρή Αλληλεγγύη χιλιάδων καταναλωτών & εμπόρων...

Σήμερα, με μαζική συμμετοχή χιλιάδων καταναλωτών και εκατοντάδων εμπόρων...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ηρακλείου για την αποτροπή δημιουργίας χωματερών

Συνεχίζονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου οι...

Φανουρόπιτα – Πότε, γιατί και -κυρίως- πώς τη φτιάχνουμε

Ποιος δεν θυμάται τη γιαγιά του να λέει «Άγιε...

Κρήτη: Η κυβερνοαπάτη των 150.000 ευρώ και τα κρίσιμα ερωτήματα για τις τραπεζικές δικλείδες ασφαλείας

Μια ιστοσελίδα-κλώνος τραπεζικού ιδρύματος, η υποκλοπή στοιχείων πρόσβασης και...

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον – Έφυγε στα 80 της η εμβληματική φωνή της country

Η Dolly Parton είχε μοιραστεί πρόσφατα ενημέρωση για την...