Εξοφλήθηκε η Βασική Ενίσχυση – Πληρώνονται 420 εκατ. ευρώ έως το τέλος της εβδομάδας

Ημερομηνία:

Όσα ανέφερε στην Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης

Ολοκληρώθηκε η πληρωμή εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης για το τρέχον έτος, με την πίστωση 70 επιπλέον εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο υπουργός, σειρά πλέον παίρνουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών με την καταβολή της δεύτερης πληρωμής, συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ τα οποία πρόκειται να πιστωθούν αύριο, Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί του πακέτου ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού στο οποίο περιλαμβάνονται οι ελιές Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι, η ανοιξιάτικη πατάτα και τα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης με το συνολικό ύψους αυτού του «πακέτου» να ανέρχεται σε συνολικό 37 εκατ. ευρώ.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 24 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης με 248 εκατ. ευρώ καθώς και οι δικαιούχοι ελαιοπαραγωγοί του Μέτρου 21, με το συνολικό κονδύλι να φτάνει τα 126 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως τόνισαν πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες αλιείς βιντζότρατας με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων ύψους 73 εκατομμυρίων ευρώ...

Οι αποζημιώσεις καταβλήθηκαν σήμερα, Μ. Τρίτη 7 Απριλίου. Ο Υπουργός...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ...

Οι δικαιούχοι αγρότες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους...

ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων ύψους 73 εκατομμυρίων ευρώ...

Οι αποζημιώσεις καταβλήθηκαν σήμερα, Μ. Τρίτη 7 Απριλίου. Ο Υπουργός...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ...

Οι δικαιούχοι αγρότες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στα ύψη η ζήτηση για μαγειρίτσα – Φεύγει και φέτος μέχρι και στο εξωτερικό κατεψυγμένη

Από την αρχή της εβδομάδας οι μάγειρες ετοιμάζουν μαγειρίτσα...

Πλήθος κόσμου στο κέντρο του Ηρακλείου για την περιφορά των Επιταφίων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στην Ακολουθία του Επιτάφιου...

Άγιο Φως: Στο Ισραήλ η ελληνική αποστολή – Τι ώρα αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα

Στη διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τους Αγίους...