Το 3ο βραβείο για τη συμμετοχή του με εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020”, απονεμήθηκε στο Δήμο Ρεθύμνης ,

Ημερομηνία:

Το 3ο βραβείο στην κατηγορία μικρών πόλεων απονεμήθηκε στο Δήμο Ρεθύμνης για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020, με θέμα: «Οδηγώ, κυκλοφορώ με ασφάλεια».

Στην τιμητική εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο, στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη, εκπροσώπησαν το Δήμο Ρεθύμνης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και κυκλοφοριακών θεμάτων Δ.Ρ. κ. Άγγελος Μαλάς, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του Δήμου Ρεθύμνης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή κ. Νίκο Βώβο και το Στέλεχος της Δ/νσης Πληροφορικής- Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δ.Ρ. κ. Μάριο Δρετουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, λόγω της πανδημίας του covid-19, οι δράσεις που υλοποίησε ο Δήμος Ρεθύμνης στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στην οποία συμμετέχει σταθερά κάθε χρόνο για πάνω από δύο δεκαετίες και για την οποία έχει αποσπάσει στο παρελθόν υψηλές διακρίσεις, ήταν ενταγμένες στους περιορισμούς που επέβαλλαν τα ισχύοντα τότε υγειονομικά μέτρα. Ειδικότερα, ο Δήμος δια του Τμήματος Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, της Τεχνικής του Υπηρεσίας, του Τμήματος Παιδείας του, με τη συνδρομή φορέων και σωματείων του Ρεθύμνου, υλοποίησαν δράσεις ευαισθητοποίησης και βιωματικά σεμινάρια οδικής ασφάλειας, σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ρεθύμνης.
Επίσης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο είναι εταίρος του Δήμου Ρεθύμνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020 CIVITAS DESTINATIONS, υλοποιήθηκε διαδικτυακό εργαστήρι με θέμα τις καθαρές (από άποψη μειωμένης εκπομπής ρύπων) και ασφαλείς μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο δε, της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο ( 22 Σεπτεμβρίου), ο Δήμος Ρεθύμνης, παραχώρησε συμβολικά αποκλειστικά στους πεζούς και ποδηλάτες τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, για την ευαισθητοποίηση ντόπιων κι επισκεπτών σε εναλλακτικές, φιλικές περιβαλλοντικά και υγιεινές επιλογές μετακίνησης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διανομή Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ρεθύμνης

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ Δ.ΡΕΘΥΜΝΗΣ Την Πέμπτη 13 Αυγούστου ...

Πάνω από 95.000 στρέμματα κάηκαν στο Ρέθυμνο...

Περισσότερα από 95.000 στρέμματα έχουν καεί στην Περιφερειακή Ενότητα...

Διανομή Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ρεθύμνης

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ Δ.ΡΕΘΥΜΝΗΣ Την Πέμπτη 13 Αυγούστου ...

Πάνω από 95.000 στρέμματα κάηκαν στο Ρέθυμνο...

Περισσότερα από 95.000 στρέμματα έχουν καεί στην Περιφερειακή Ενότητα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φωτιά στα Σπάτα: Εντοπίστηκε σορός μέσα σε όχημα – Μάχη με τις φλόγες στην περιοχή

Η σορός εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε...

Χάρης Παπαδάκης: Αναγκαία η ουσιαστική αναβάθμιση του λιμανιού των Καλυβών

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Δημήτρη...

Χανιά:Απόφαση ακαταλληλότητας νερών κολύμβησης Νέα Χώρα

Μετά τον από 11-08-2026 επιτόπιο υγειονομικό έλεγχο της Δ/νσης...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Διήμερο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Δεκαπενταύγουστο

Διήμερο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Δεκαπενταύγουστο στο...