Μερομήνια – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Ημερομηνία:

Τα μερομήνια είναι ο εμπειρικός τρόπος για να προβλέψει κανείς τον καιρό. Ένας από αυτούς που έχουν «διδαχθεί» αυτόν τον τρόπο είναι ο Γιάννης Δρακακάκης.

Ο κ. Δρακακάκης είναι 47 ετών και διαθέτει πρατήριο βενζίνης στα Χανιά, ενώ πουλάει και πετρέλαιο θέρμανσης. Επειδή ο κόσμος πάντα τον ρωτούσε τι καιρό θα έχει τον χειμώνα, το 2003 ένας παππούς του έμαθε πώς να διαβάζει τον καιρό. Έτσι έμαθε να «διαβάζει» τα μερομήνια.

«Τα μερομήνια βγαίνουν τις πρώτες 12 μέρες του Αυγούστου. Κάθε μέρα είναι και ένας μήνας», δήλωσε ο κ. Δρακακάκης και εξήγησε την ονομασία αυτής της παράδοσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως παρατηρώντας αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες το φεγγάρι κάνει τις προβλέψεις του. «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ηλιόλουστη και μετά θα ξεκινήσουν οι βροχές», σημείωσε.

Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος
«Ο Δεκέμβριος θα είναι κρύος με βροχή και χιόνια, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όπου και θα ακολουθήσουν οι Αλκυονίδες ημέρες».

Ο κ. Δρακακάκης αποκάλυψε πως έχει κάνει προβλέψεις μέχρι και τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με τον ίδιο ο χειμώνας θα είναι βαρύς, μέχρι και το Μάρτιο, ενώ το Πάσχα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Allwyn Hellas γιόρτασε τα 10 χρόνια...

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ανάπτυξη και την καινοτομία διοργάνωσε...

Χανιά:Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Μεγάλα...

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...

Η Allwyn Hellas γιόρτασε τα 10 χρόνια...

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ανάπτυξη και την καινοτομία διοργάνωσε...

Χανιά:Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Μεγάλα...

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Eurovision 2026 – Γιώργος Καπουτζίδης: «Αξίζαμε πιο ψηλά, μας ξάφνιασαν οι επιτροπές»

Η επιστροφή της ελληνικής αποστολής από τη Βιέννη και...

Η Αρχαία Ελλάδα οκτώ πρωτοπόρων φωτογράφων

Έκθεση έργων από τη συλλογή Κρασάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο...

Ηράκλειο: Λαμπρότητα και κατάνυξη στην 60ή επέτειο από την επιστροφή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Τίτου

Πλήθος πιστών στην κορύφωση των εκδηλώσεων. Με τη συμμετοχή πλήθους...