Χανιά:Ο Οινοτουρισμός στην Κρήτη, στο επίκεντρο εσπερίδας που έγινε στον Αλίκαμπο

Ημερομηνία:

Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Οινοτουρισμός στην Κρήτη. Ανάπτυξη & Βιωσιμότητα», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/05/2025, στον Αλίκαμπο Χανίων, με αφορμή το διήμερο «Ανοικτές Πόρτες Οινοποιείων».

Στη διάρκεια της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν τον Οινοποιητικό κλάδο, τα «βήματα» που έχουν γίνει στην Κρήτη, τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια καθώς και για τις προοπτικές που ανοίγονται, μέσα από προγράμματα, για τη χρηματοδότηση δράσεων του συγκεκριμένου κλάδου..

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, μέσα από το Πρόγραμμα CLLD LEADER, δίνει χώρο και προοπτική σε πρωτοβουλίες που «παντρεύουν» τον αγροτικό τομέα με τον τουρισμό και δημιουργούν προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες. Οι Κρητικοί αμπελώνες και οι οινοποιοί της Κρήτης, ανοίγουν νέους δρόμους και υπηρεσίες στον τουριστικό κλάδο, κάνοντας ακόμη πιο ανταγωνιστικό, τον σημαντικότερο κλάδο, της τοπικής οικονομίας του νησιού», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης. Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, ο κ. Παπαδογιάννης τόνισε πως «η διαδρομή του κρασιού είναι υπέροχη και η συμπόρευση της με τον τουριστικό κλάδο, την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, αρκεί οι εμπλεκόμενοι φορείς, να συνεργαστούν, θέτοντας κοινούς στόχους και τοποθετώντας τον πήχη ψηλά».

Η δράση, που φιλοξενήθηκε στο «Οινοποιείο Ντουράκη», ήταν ενταγμένη στο Σχέδιο διατοπικής συνεργασίας «Οργάνωση και Προβολή Οινοτουρισμού» του τοπικού προγράμματος CLLD Leader του ΠΑΑ 2014-2020, μέτρο 19, υπόμετρο 19.3 και πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική συμβολή των οινοποιών της Κρήτης και την υποστήριξη του «Wines of Crete».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρήτη ποντάρει στους Ινδικούς γάμους –...

Ο γαμήλιος τουρισμός ως «όχημα» για είσοδο στην αγορά...

Ευχαριστήριο Δήμου Αγίου Νικολάου για την προσφορά...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Γραφείο Παιδείας) ευχαριστεί τις Ξενοδοχειακές...

Η Κρήτη ποντάρει στους Ινδικούς γάμους –...

Ο γαμήλιος τουρισμός ως «όχημα» για είσοδο στην αγορά...

Ευχαριστήριο Δήμου Αγίου Νικολάου για την προσφορά...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Γραφείο Παιδείας) ευχαριστεί τις Ξενοδοχειακές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιατί τελειώνουν Market Pass και επιδόματα; Το «κραχ» και το Plan B του Μαξίμου

Τα κλειστά Στενά του Ορμούζ φέρνουν «μαύρες τρύπες» σε...

Πρωτοφανής καύσωνας «πνίγει» την Ευρώπη: Σε τροχιά ιστορικών ρεκόρ η παγκόσμια θερμοκρασία

Μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου θερμική έξαρση βρίσκεται ο...