Με αποφάσεις του Λευτέρη Αυγενάκη, αναστέλλεται η χρηματοδότηση της Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Ημερομηνία:

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναστέλλεται οποιαδήποτε είδους χρηματοδότηση προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έως ότου ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο ερευνών των αρμοδίων οργάνων της Δικαιοσύνης και του Αθλητισμού, αλλά και των υπηρεσιών της ΓΓΑ, σχετικά με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, του Νίκου Κακλαμανάκη και άλλων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας για μορφές βίας κάθε είδους και φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας.

Επιπλέον, ξεκινά άμεσα ο έλεγχος στην ΕΙΟ από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη νομιμότητα των συστημάτων και διαδικασιών διακυβέρνησης και οικονομικής λειτουργίας, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων διαφθοράς, αδιαφανών διαδικασιών, κακοδιοίκησης, αναποτελεσματικότητας και παραβιάσεων της ακεραιότητας.
Το Υφυπουργείο Αθλητισμού υλοποιεί, ήδη από τον Νοέμβριο του 2019, μία ολοκληρωμένη στρατηγική ενίσχυσης της λογοδοσίας και της διαφάνειας στον χώρο του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχοι σε Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών και αλλού.

Στο πρόγραμμα αυτό είχε ενταχθεί και ο έλεγχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδία, ο οποίος ξεκινά άμεσα, προκειμένου να υπάρξει μία αντικειμενική και τεκμηριωμένη αξιολόγηση των λειτουργιών και διαδικασιών της ΕΙΟ, βάσει συγκεκριμένων ελεγκτικών κριτηρίων και μεθοδολογίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με επιστολή του στην Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Άννα Ζαΐρη, ζήτησε την διενέργεια ελέγχου περί της υποχρέωσης υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης – Πόθεν Έσχες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΟ.
«Η πλήρης εμπέδωση της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της λογοδοσίας στον χώρο του αθλητισμού, αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα και δέσμευση» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γιάρεμτσουκ: «Δίνω και την καρδιά μου για...

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ σκόραρε στη νίκη του Ολυμπιακού επί...

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Τη νικά με κάθε...

Ο Ολυμπιακός της τελευταίας διετίας νικά με κάθε τρόπο...

Γιάρεμτσουκ: «Δίνω και την καρδιά μου για...

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ σκόραρε στη νίκη του Ολυμπιακού επί...

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Τη νικά με κάθε...

Ο Ολυμπιακός της τελευταίας διετίας νικά με κάθε τρόπο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ο λόγος που δεν άνοιξε από σήμερα

Τι υποστηρίζει ο ΟΦΥΠΕΚΑ και τι ο δήμος Σφακίων Το...

Ρέθυμνο : Μέσα στο Μάιο εγκαίνια στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι με κορυφαίες πολιτικές και αυτοδιοικητικές παρουσίες

ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ -ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ -...

Ειρηναίος Γαλανάκης:Ένας σπουδαίος ιεράρχης, μια από τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές φυσιογνωμίες της Κρήτης

Ειρηναίος Γαλανάκης: Το ορθό και το δύσκολο Επανάσταση των συνειδήσεων Στις...

Κρήτη: Μια άκρως… χειμωνιάτικη Πρωτομαγιά!

Βροχές, ομίχλη και περιορισμένη ορατότητα σε πολλές περιοχές. Μπορεί ημερολογιακά...