Αποκάλυψη in: Ανακάλυψαν 12 νέα δείγματα ξυλολίου, μόλις τελείωσε η έρευνα για τα Τέμπη

Ημερομηνία:

Νέα σημαντικά ερωτήματα για το παρασκήνιο της δικαστικής έρευνας και τα νέα εκπρόθεσμα ευρήματα που δημιουργούν πάλι υπόνοιες για «ύποπτο φορτίο».


Ρεπορτάζ Βασίλης Λαμπρόπουλος


Νέα ανατρεπτικά δεδομένα κι επιπρόσθετα ερωτηματικά -όπως αποκαλύπτει το in- στην δικαστική έρευνα για τα Τέμπη, λίγα μόλις 24ωρα μετά το κλείσιμο του σχετικού δικαστικού φακέλου.

Το Γενικό Χημείο του Κράτους σε έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου 2025 -κι ενώ η ανακριτική διαδικασία έκλεινε- ανέφερε ότι σε 12 από τα 28δείγματα που εξέτασε από τα κρίσιμα σημεία των συντριμμιών του τραίνου, εντόπισε ξυλόλιο, βενζόλιο κι άλλους κυκλικούς υδρογονάνθρακες.

Κάτι που δημιουργεί νέους κύκλους υπονοιών ότι το τραίνο μπορεί να μετέφερε, σε κάποιο σημείο, ύποπτο φορτίο με άγνωστης προέλευσης καύσιμα.

Κι είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το αίτημα για να εξετασθούν από το ΓΧΚ αυτά τα 27 δείγματα από το «Κουλούρι» της Λάρισας είχαν σταλεί από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής από τις αρχές Μαρτίου κι η απόκριση υπήρξε στο χρονικό όριο της ολοκλήρωσης της δικαστικής έρευνας.

Μάλιστα η απάντηση του Γενικού Χημείου υπήρξε κατά… σύμπτωση (;) μία ημέρα μετά την παράδοση του πορίσματος της Πυροσβεστικής που είχε ζητήσει την ανάλυση αυτών των δειγμάτων όμως δεν συμπεριέλαβε όσα προέκυπταν στην έκθεση αυτοψίας της, γιατί δεν της είχαν σταλεί. Με την ΔΑΕΕ ν αποφαίνεται ότι δεν εντόπισε ίχνη καυσίμων ή έκρηξης.

Κάτι που είχε επισημανθεί σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας, με την επισήμανση για τα εννιά κενά της δικογραφίας.

Σημειώνεται ότι από τις προηγούμενες δειγματοληψίες υπήρχαν 15 δείγματα ξυλολίου και άλλων υδρογονανθράκων από προηγούμενες δειγματοληψίες, τώρα προστίθενται άλλα 12 (σύνολο δηλαδή 27) από κρίσιμα σημεία έρευνας, χωρίς να δίνεται απάντηση που οφείλεται ο εντοπισμός τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται νέα SMS για προληπτικές εξετάσεις

Νέα SMS αναμένεται να αποσταλούν τους επόμενους μήνες για...

PISA 2025: Το 50% των Ελλήνων μαθητών...

Στην Ελλάδα συμμετείχαν 6.858 μαθητές/τριες από 229 σχολεία. Oι...

Έρχονται νέα SMS για προληπτικές εξετάσεις

Νέα SMS αναμένεται να αποσταλούν τους επόμενους μήνες για...

PISA 2025: Το 50% των Ελλήνων μαθητών...

Στην Ελλάδα συμμετείχαν 6.858 μαθητές/τριες από 229 σχολεία. Oι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχονται νέα SMS για προληπτικές εξετάσεις

Νέα SMS αναμένεται να αποσταλούν τους επόμενους μήνες για...

Νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρός άνδρας

Πρόκειται για το 4ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη. Νέο, το...

Έτοιμες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για τη νέα σχολική χρονιά

- Σειρά παρεμβάσεων για την εύρυθμη λειτουργία τους Με στόχο...