Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης:Η γενναιότητα του Εμβολιασμού και η ιστορική στιγμή της Ευθύνης

Ημερομηνία:

Αυτός ο τόπος γέννησε σπουδαίους ανθρώπους, ιστορικές προσωπικότητες και άγνωστους ήρωες της καθημερινότητας. Μέχρι σήμερα σύσσωμος ο κρητικός λαός, άνδρες και γυναίκες, δεν δίστασε σε καμία χρονική συγκυρία να επιδείξει θάρρος και αυταπάρνηση και να διεκδικήσει, με κάθε κόστος, την ελευθερία και την αλήθεια.

Η Κρήτη ταυτίστηκε με τη λεβεντιά και την αντρειοσύνη λόγω της υπεράνθρωπης ψυχικής δύναμης των κατοίκων της, που πάντα υπερασπίζονταν την τιμή και την αξιοπρέπεια του γένους τους. Η ευθύνη ήταν το ύψιστο ανθρώπινο καθήκον, αδιαπραγμάτευτο και ανεκτίμητο ανά τους αιώνες.
Σήμερα οι καταστάσεις μας καλούν να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων και της πατρογονικής μας κληρονομιάς. Να επιδείξουμε θάρρος, υπευθυνότητα και σύνεση, να πολεμήσουμε τον αόρατο εχθρό με τα όπλα που μας εφοδιάζει η επιστήμη. Ο καθολικός εμβολιασμός και η τήρηση των προστατευτικών μέτρων έναντι της λαίλαπας του κορονοϊού αποτελούν αναμφισβήτητα το καθήκον που οφείλουμε να εξοφλήσουμε απέναντι στην κοινωνία και στον τόπο μας.

Ποτέ στην ιστορία και στην παράδοση μας, σε συνθήκες πολέμου, κατοχής και αναταράξεων, οι πρόγονοι μας δεν πρόταξαν το φόβο, την αβεβαιότητα και τον ατομικισμό στις γενναίες πράξεις τους. Δεν αποθαρρύνθηκαν από τον κίνδυνο ή τη συνέπεια, δεν αλώθηκαν από ανυπόστατες φήμες και εικασίες, δεν μέτρησαν το κόστος και την τιμή του θάρρους και της υπευθυνότητας. Γι’ αυτό ήταν παλικάρια, άξιοι της οικογένειας και της κοινωνίας, και σήμερα αναμφίβολα θα μας “θωρούν” με απορία και σκεπτικισμό, περιμένοντας από τους σύγχρονους Κρητικούς να σταθούμε ξανά στο ύψος των περιστάσεων και να δικαιώσουμε τους αγώνες και τις θυσίες τους.

Εμβολιαστείτε, αγαπήστε τον τόπο και το συνάνθρωπο σας, γίνετε κομμάτι της λύσης και της λύτρωσης. Ας σηκώσουμε ξανά την Κρήτη ψηλά στο βάθρο της γενναιότητας και της λεβεντοσύνης.

Η Συντονίστρια

Μαρία Κοζυράκη

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

ΒΟΑΚ: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου Κίσσαμος...

Υπεγράφη την Παρασκευή, στα Χανιά, το πρακτικό Έναρξης της...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

ΒΟΑΚ: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου Κίσσαμος...

Υπεγράφη την Παρασκευή, στα Χανιά, το πρακτικό Έναρξης της...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού – Πόσες αφορούν την Κρήτη

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

ΒΟΑΚ: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου Κίσσαμος – Χανιά – Ηράκλειο

Υπεγράφη την Παρασκευή, στα Χανιά, το πρακτικό Έναρξης της...