Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ερωτικά όνειρα που βλέπουμε – Ποια είναι η σημασία τους;

«Φως» στο υποσυνείδητό μας

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ερωτικά όνειρα που βλέπουμε – Ποια είναι η σημασία τους;

Μια ειδικός εξηγεί τα βασικά και πιο συνηθισμένα όνειρα που μας αναστατώνουν και ρίχνει φως στο υποσυνείδητό μας.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά για να δεις αν και κατά πόσο ισχύουν.

Τα περισσότερα όνειρα που βλέπουμε αφορούν την καθημερινότητά μας και ειδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου REM (ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών), οι άντρες έχουν πλήρη στύση και οι γυναίκες διαστολή της κλειτορίδας, οπότε κάθε τριβή μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο όνειρο.

Ο Freud είχε πει ότι είναι υπεύθυνο ένα μέρος του εαυτού μας που αναζητά απλή ικανοποίηση. Υπάρχει περισσότερη ασφάλεια όταν συμβαίνει στον ύπνο μας, όπου και πρόκειται να παραμείνει χωρίς να συζητηθεί περαιτέρω.

Σεξ με πρώην

Αυτό μπορεί να σας ξυπνήσει σε πανικό ανάλογα με το πώς τελείωσαν τα πράγματα με τον εν λόγω πρώην. Το να ονειρεύεστε έναν πρώην δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλετε να επιστρέψετε σε αυτόν – ειδικά αν είστε καλά σε μια νέα σχέση.

Τέτοια όνειρα θα μπορούσαν να προέρχονται από ομοιότητες μεταξύ της προηγούμενης και της τρέχουσας σχέσης σας.

Σε κάθε σχέση, χτίζεται ένα είδος εθιστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς με την πάροδο του χρόνου. Μάλιστα, πρόκειται για μία ισχυρή δραστηριότητα που προωθεί την συναισθηματική και ψυχολογική εγγύτητα.

Αν η σχέση αποτύχει, αυτά τα χαρακτηριστικά της αρχικής έλξης δε μπορούν εύκολα να παραμεριστούν και τα όνειρα ενδεχομένως να μας γυρίζουν πίσω σε εκείνες τις καλές στιγμές. Οπότε δεν είναι ασύνηθες για τους ανθρώπους να βλέπουν κάτι τέτοιο με τον πρώην τους, ειδικά αν υπάρχει ακόμη εκνευρισμός.

Σεξ με φίλο

Είτε τον είδατε, είτε είχατε μια καταπληκτική κλήση Zoom ή συζήτηση στο Viber με τον καλύτερό σας φίλο και, στη συνέχεια, ξαφνικά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ερωτικό σας όνειρο.

Ένα τέτοιο όνειρο ουσιαστικά είναι μια βαθύτερη ισχυρή σύνδεση με αυτόν τον φίλο σε κάποιο επίπεδο συναισθηματικό ή ψυχολογικό.

Σεξ με έναν συνάδελφο

Αν βρεθείτε να ονειρεύεστε μια άγρια σεξουαλική φαντασίωση με έναν συνάδελφο που πάντα συμπαθούσατε αλλά δεν τον βρίσκατε ελκυστικό, αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε υποσυνείδητα ερωτευτεί.

Θυμηθείτε, πολλές φορές τα όνειρα του σεξ αφορούν περισσότερο μια ψυχολογική σύνδεση που χρειάζεστε παρά μια φυσική σύνδεση που θέλετε. Aπλώς κάτι σε αυτόν σας τραβά την προσοχή και τον εκτιμάτε.

Σεξ με πολλά άτομα ταυτόχρονα

To να… πέσει συνωστισμός στο κρεβάτι σου μπορεί να σημαίνει ότι έχεις πάρα πολλά πράγματα στη ζωή σου ή στο μυαλό σου και πρέπει να επικεντρωθείς σε ένα πράγμα κάθε φορά.

Σεξ μεταξύ του συντρόφου σας και κάποιας άλλης

Τι γίνεται όμως αν ονειρεύεστε ότι ο σύντροφός σας σας απατά;

Μπορεί να σημαίνει ότι αυτός ή αυτή δίνει πολύ χρόνο και προσοχή σε κάτι άλλο που σε κάνει να νιώθεις παραμελημένη.

Υπάρχει όμως και άλλη ερμηνεία:

Αν βλέπεις ότι σε απατά, μερικές φορές το όνειρο προσπαθεί να καταδείξει ότι η απιστία όντως συμβαίνει.

Το υποσυνείδητο είναι ευαίσθητο σε δυσδιάκριτα στοιχεία που υπό κανονικές συνθήκες περνούν απαρατήρητα και το όνειρο είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνηθούν στη συνείδησή μας.

Βέβαια, οι καχύποπτοι της υπόθεσης μπορεί να κάνουν προβολή των υποψιών τους στη σχέση τους. Αν το όνειρο επανέρχεται σε κάθε σχέση, τότε κατά πάσα πιθανότητα αυτή είναι η πιο πιθανή εξήγηση.

Σεξ σε δημόσιο χώρο

Αρκετός κόσμος πάσχει από επιδειξιομανία και ο κόσμος των ονείρων είναι ένα ασφαλές μέρος για τέτοιου είδους φαντασιώσεις. Έτσι, σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως το υπερεγώ μας πιθανότατα να παρεμβαίνει για να προειδοποιήσει ότι εκτεθήκαμε απερίσκεπτα σχετικά με ποικίλες πτυχές της ζωής μας, καθιστώντας τους εαυτούς μας ευάλωτους στην κοινωνική κριτική.

Η «γύμνια» μπορεί να σημαίνει την επιθυμία για ελευθερία, αλλά το σεξ αντίστοιχα μπορεί να υποδηλώνει μια νευρωτική ανάγκη να σοκάρεις τους άλλους ανθρώπους – μια ακραία συμπεριφορά που αναζητά την προσοχή.

Άντρες σε… εγκυμοσύνη

Που και που οι άντρες συμπάσχουν με τις έγκυες συντρόφους τους, βιώνοντας συμπτώματα εγκυμοσύνης. Έτσι, σε μερικές περιπτώσεις, πρόκειται για ένα όνειρο εκπλήρωσης επιθυμίας. Τώρα που η αυστηρή διπολική έννοια των φύλων χαλαρώνει, αυτό το είδος ονείρου γίνεται πιο κατανοητό.

Στη συμβολική, μεταφορική, γλώσσα του υποσυνείδητου, μία ακόμη πιθανότητα είναι ότι αντιπροσωπεύει θετικά ένα πολύ αγαπημένο έργο εν εξελίξει (π.χ. μια επιχειρηματική ιδέα ή ένα σχέδιο κτηρίου).

Τα σχόλια είναι κλειστά.