Χανιά:Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στο Ιστορικό Καφέ ΄΄Κήπος΄΄

Στήριξη των δράσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δρόμος Ιστορικών Καφέ από τον υπουργό εσωτερικών Μάκη Βορίδη

Το Ιστορικό Καφέ Κήπος επισκέφθηκε την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021 ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ». Ο υπουργός εσωτερικών, συνοδευόταν από τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη. Τον κ. Βορίδη καλωσόρισε ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» και ιδιοκτήτης της επιχείρησης Ιστορικό Καφέ «Κήπος», Βασίλης Σταθάκης, ο οποίος, αφού ξενάγησε τον κ. Βορίδη στο Καφέ τον πληροφόρησε εκτενώς για το επικείμενο 11ο Διεθνές Συνέδριο των «Πολιτιστικών Διαδρομών» του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά 5-7 Οκτωβρίου 2022, τη στενή συνεργασία του «Δρόμου» με το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Επίσης, ο κ. Βορίδης ενημερώθηκε για την πορεία πιστοποίησης του Δρόμου Ιστορικών Καφέ από το Συμβούλιο της Ευρώπης, για τα Σύμφωνα Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δρόμος Ιστορικών Καφέ με τον «Δρόμο των Φοινίκων», τον “IterVitis” και τον «Δρόμο της Σοκολάτας», για τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Οργανισμού στο European Tourism Manifesto και για τη σειρά δημοσιευμάτων –κάθε Σάββατο- στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» με τον τίτλο «Βόλτα στα Ιστορικά Καφέ του Κόσμου», μια στήλη που αναφέρεται στη σπουδαιότητα των Ιστορικών Καφέ – μελών της Πολιτιστικής Διαδρομής. Τέλος ο Βασίλης Σταθάκης ενημέρωσε τον υπουργό εσωτερικών πως προγραμματίζει μια μεγάλη εκδήλωση του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξελλες, όπου αναμένεται να παρουσιάσει και τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα σε μια πολυτελή συλλεκτική έκδοση.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Οργανισμού, που σαφέστατα προάγουν τον πολιτισμό και λειτουργούν προς όφελος των Χανίων, της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Ο υπουργός ενημερώθηκε για τα Καφέ που αναμένεται να γίνουν μέλη στο «Δρόμο Ιστορικών Καφέ», ανάμεσά τους και το Ιστορικό Καφέ του ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και για το ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός αναμένει την εγγραφή του στον εθνικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε επίσης τον υπουργό για τη συμβολή του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» για την αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με την πόλη Μένφι της Σικελίας η οποία είναι υποψήφια για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα Κρασιού για το 2022.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως θα είναι αρωγός στις προσπάθειες και τις ενέργειες του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» και εντυπωσιάστηκε από την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του Καφέ «Κήπος», στο οποίο και ξεναγήθηκε από τον Βασίλη Σταθάκη. Τέλος ο υπουργός, ο οποίος είναι εκ των θαμώνων του «Κήπου» απόλαυσε τον καφέ του συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός εσωτερικών ταξίδεψε στα Χανιά στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 108 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.