Χανιά:Κάλεσμα Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης στα εργατικά σωματεία του Νομού

Ημερομηνία:

Οι φοιτητές όλης της χώρας βρισκόμαστε στον δρόμο τις τελευταίες 7 εβδομάδες βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους, συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα μας, δηλώνοντας ότι δεν θα κάνουμε πίσω.Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τις δεκάδες αγωνιστικές αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που απαίτησαν «το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί»!
Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας που στέκονται δίπλα στον αγώνα μας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης!
Η κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ ολοκληρώνει το έγκλημα στις σπουδές μας και προωθεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.
Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, στην ζωή μας, με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται, την επίθεση στο εισόδημα των οικογενειών μας, την ακρίβεια, την αβάσταχτη φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων σηκώνουμε ανάστημα. Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών όλης της χώρας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους απέναντι στην ακρίβεια.
Ταυτόχρονα ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην παιδεία, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή με πρώτο σταθμό την μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη!
Για αυτό τον λόγο κάνουμε δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους φορείς του νομού Χανίων, για συμμετοχή στην εκδήλωση που οργανώνουμε στο κατειλλημένο Πολυτεχνείο Κρήτης στην αίθουσα Β1008 την Παρασκευή 23/2 στις 18:00.Σας καλούμε ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα, να μεταφερθεί η πείρα απο τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί σε πανεπιστήμια και χώρους δουλειάς ,να ενώσουμε τα ξεχωριστά ρυάκια που θα γίνουν ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης και ανατροπής!
Θα ακολουθήσει η προβολή ταινίας Bread and Roses(Ψωμί και τριαντάφυλλα) , με θέμα τους αγώνες της εργατικής τάξης και την πάλη των εργαζόμενων γυναικών απέναντι στην ανισοτιμία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κομβική μέρα για την Κρήτη η σύμβαση...

Υπεγράφη στα Χανιά η σύμβαση για το τμήμα Χανιά...

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...

Κομβική μέρα για την Κρήτη η σύμβαση...

Υπεγράφη στα Χανιά η σύμβαση για το τμήμα Χανιά...

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κομβική μέρα για την Κρήτη η σύμβαση υλοποίησης του ΒΟΑΚ από τα Χανιά στο Ηράκλειο

Υπεγράφη στα Χανιά η σύμβαση για το τμήμα Χανιά...

Πώς θα «φακελωθούν» όλα τα χρέη κάθε νοικοκυριού

Έγινε το πρώτο βήμα με το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων...

Στο Μουσείο Θύραθεν ο Λάμπης Ξυλούρης

Στις 4 Φεβρουαρίου. Ο Λάμπης Ξυλούρης στις 4 Φεβρουαρίου στις...