Χανιά: Κρίσιμη «μάχη» στη ΜΕΘ εξακολουθεί να δίνει η 22χρονη Μαρία

Ημερομηνία:

Λίγες ώρες μετά τις κηδείες των 3 νέων παιδιών στο πολύνεκρο τροχαίο των Χανίων, το Εργατικό Κέντρο θέτει με επιστολή του στην Επιθεώρηση Εργασίας μία σειρά από ζητήματα και ζητά να πέσει άπλετο «φως» στις συνθήκες εργασίας τους. Στην περίπτωση της 22χρονης που νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη, το δηλωμένο ωράριό της φέρεται να ήταν έως τις 3 τα ξημερώματα, ενώ την ίδια ώρα ο νόμος ορίζει πως η ανήλικη εργασία επιτρέπεται έως τις 10 το βράδυ

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της εξακολουθεί να δίνει η 22χρονη Μαρία, η μοναδική επιζήσασα από την παρέα των νεαρών, που το πρωί του Σαββτου χάθηκε στην άσφαλτο των Χανίων. Η κατάσταση της εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή όμως η πορεία της υγείας της παραμένει σταθερή και αυτό είναι ένα ισχνό θετικό βήμα με τους γιατρούς της μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων να προγραμματίζουν τη Πέμπτη νέα αξονική τομογραφία που θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα τους.

Κρίσιμα ερωτήματα από το Εργατικό Κέντρο

Λίγες ώρες μετά το σπαρακτικό τελευταίο αντίο στα 3 νεαρά παιδιά το Εργατικό Κέντρο Χανίων με επιστολή του στην επιθεώρηση Εργασίας ζητά να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες κάτω από τις οποίες φέρονται να εργάζονταν σε κέντρο κοινωνικών εκδηλώσεων αναδεικνύοντας μία ακόμη διάσταση με φόντο την τριπλή τραγωδία.

Στην ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Χανίων αναφέρει: «Τα θύματα του παραπάνω δυστυχήματος επέστρεφαν μετά από πολύωρη εργασία σε γνωστό κέντρο εκδηλώσεων του νομού μας. Για το Εργατικό Κέντρο, για εμάς τους εργαζόμενους πρόκειται ξεκάθαρα για εργατικό δυστύχημα…».

Πέντε τα ερωτήματα που ζητά να απαντηθούν μέσα από τους μηχανισμούς ελέγχους η διοίκηση του εργατικού κέντρου Χανίων ανάμεσα τους αν τα θύματα εργάζονταν νόμιμα στην επιχείρηση και κάτω από ποιες συνθήκες, όπως για παράδειγμα αν τηρούνταν το ωράριο εργασίας. Στην περίπτωση της 22χρονης  όπως ο κ. Μανωλικάκης υπογραμμίζει, το ωράριο της  φαίνεται πως ήταν 7 το απόγευμα με 3 τα ξημερώματα.

Ακόμη πιο αμείλικτα είναι τα ερωτήματα για τον 15χρονο Αλέξανδρο, καθώς ο νόμος ορίζει πως ένας ανήλικος μπορεί να εργάζεται, με βιβλιάριο εργασίας ανηλίκων και μέχρι τις 10 το βράδυ.

Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί καλούνται να δώσουν απαντήσεις για το τι προηγήθηκε σε αυτό το τελευταίο μεροκάματο… Είναι ωστόσο κοινό μυστικό πως η υπερεργασία στο ζενίθ του καλοκαιριού και υπό το βάρος των ελλείψεων εργατικού δυναμικού καλπάζει σε πολλούς κλάδους.

Δείτε το βίντεο:

 

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου...

Δήμος Πλατανια : Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης...

Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης Βουβών σε “Δημοτικό Άλσος Αντώνη...

Χανιά:Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου...

Δήμος Πλατανια : Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης...

Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης Βουβών σε “Δημοτικό Άλσος Αντώνη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...