Χανιά: Σπείρα πίσω από τη δολιοφθορά σε φορτηγά και μηχανήματα Δήμων και εργολάβων

Ημερομηνία:

Οργανωμένη σπείρα όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πίσω από τη δολιοφθορά που έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και χθες Δευτέρα, σε φορτηγά και μηχανήματα Δήμων και εργολάβων στο νομό Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, εκτός από τη μεγάλη ζημιά σε εργολάβο της αντιπεριφέρειας στην περιοχή των Σφακίων, στο στόχαστρο των δραστών μπήκαν ακόμα δέκα μηχανήματα των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, και άλλα πέντε που βρίσκονταν σε ιδιωτικό χώρο, έξω από συνεργείο σε περιοχή των Χανίων.

“Τη Δευτέρα το πρωί που πήγαν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα μηχανήματα είδαν ότι από όλα τα γερανοφόρα είχαν αφαιρεθεί οι μπαταρίες. Τα οχήματα βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο του Δήμου Χανίων στο Σόδυ, είπε στο ertnews.gr ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης.

“Σκεφτείτε σήμερα το πρωί που έπρεπε να βγουν τα γερανοφόρα, ήταν αμάξια του ηλεκτροφωτισμού και δικά μας, της καθαριότητας, που έπρεπε να βγουν να μαζέψουν, να αλλάξουν λάμπες κλπ. δεν δούλεψε κανείς. Έκπληκτοι όμως έμειναν και οι οδηγοί και οι χειριστές που πήγαν το πρωί της Δευτέρας, στο χώρο που παρκάρουν τα οχήματα του στόλου του Δήμου Πλατανιά. Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Πλατανιά, αρμόδιος για το σύνολο των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου, Γιάννης Σταματάκης, “το προσωπικό είδε ότι στο νέο JCB σε δύο γκρέιντερ και ένα φορτηγό έλειπαν και οι μπαταρίες και οι εργαλειοθήκες που υπήρχαν μέσα”.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιδήμαρχο, οι δράστες προσπάθησαν να πάρουν την μπαταρία και από το πέμπτο όχημα που βρίσκονταν στο χώρο, αλλά δεν τα κατάφεραν. “Να σκεφτείτε ότι τα είχαμε προστατευμένα τα οχήματα. Η ζημιά υπολογίζεται περίπου 4.000-5.000 ευρώ ενώ σχολιάζοντας το γεγονός είπε, “με τέτοια γεγονότα σίγουρα λυπούμαστε, διότι η αποτελεσματικότητα που πρέπει να δείχνουμε κάθε μέρα προς τον δημότη, καθυστέρησε. Ήδη έχουμε λάβει τα μέτρα μας προς αποφυγή παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον. Έχουμε ήδη προγραμματίσει τη μετακίνηση του στόλου σε άλλα σημεία, με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας και νυχτερινές. Ο σκοπός είναι ένας, να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και να προστατεύσουμε την περιουσία των δημοτών και του Δήμου”.

Οι αρχές ερευνούν με προσοχή την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις, καθώς οι δράστες έκαναν λάθη που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Παραδοσιακή Στράτα με τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων...

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων – Αύριο,...

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων ...

Συνελήφθησαν χθες (09.08.2025) το πρωί τέσσερις (3 ημεδαποί και...

Χανιά:Παραδοσιακή Στράτα με τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων...

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων – Αύριο,...

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων ...

Συνελήφθησαν χθες (09.08.2025) το πρωί τέσσερις (3 ημεδαποί και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Voucher για βιβλία από τη ΔΥΠΑ: Πότε είναι οι αιτήσεις και ποιοί είναι οι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις των δίκαιούχων και των παρόχων του προγράμματος...

Γυναίκες και εργασία: Πληρώνονται 200 ευρώ τουλάχιστον λιγότερο από τους άντρες

Αγεφύρωτο εξακολουθεί να παραμένει το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα σε...

Τρόμος στις ΗΠΑ: Έκρηξη σε εργοστάσιο της US Steel – Άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια

Η σφοδρή έκρηξη προκάλεσε την κινητοποίηση των υπηρεσιών έκτακτης...

Aνατιμήσεις στο κρέας λόγω των μέτρων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Τον Ιούλιο οι τιμές των κρεάτων αυξήθηκαν κατά 6,2%...