Χανιά:Συναντήσεις Δημάρχου Πλατανιά και προέδρων Σχολικών Επιτροπών

Ημερομηνία:

Συναντήσεις Δημάρχου Πλατανιά και προέδρων Σχολικών Επιτροπών , με τους Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνευτούν τμήματα στα σχολεία του Δήμου.»

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη και κ. Γιάννης Δαράκης, πραγματοποίησαν συναντήσεις , το προηγούμενο διάστημα, με τον Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπ/σης κ. Εμμανουήλ Τζανάκη και τη Διευθύντρια Α/βάθμιας Εκ/σης κ. Πόπη Ψαρουδάκη, παρουσία Διευθυντών σχολικών μονάδων του Δήμου Πλατανιά και εκπροσώπων γονέων.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε, από την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να συμπτύξει τμήματα των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα, στα Λύκεια Αλικιανού και Κολυμβαρίου και στα Δημοτικά Κολυμβαρίου και Ταυρωνίτη. Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και οι φορείς της εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά, αφού τόνισαν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μειωθούν τα τμήματα που υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό, απαίτησαν να μην προχωρήσει η συγχώνευση τμημάτων στις αναφερόμενες σχολικές μονάδες του Δήμου.
Τόσο ο κ. Τζανάκης όσο και η κ. Ψαρουδάκη δεσμεύτηκαν ότι οι προτάσεις τους προς τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης είναι να μην προχωρήσει η διαδικασία και να παραμείνουν τα τμήματα όπως είχαν δηλωθεί στον αρχικό σχεδιασμό των σχολείων.
Για το Γενικό Λύκειο Βουκολιών όπου υπάρχει πρόβλημα λόγων έλλειψης αιθουσών με κατάλληλη χωριτικότητα, παρότι δεν είχε δηλωθεί παραπάνω τμήμα, ο κ.Τζανάκης δεσμεύτηκε ότι ανάλογα με την πορεία πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού που απαιτείται για να καλύψει τις ανάγκες στον νομό, θα προχωρήσει στην ικανοποίηση και του συγκεκριμένου αιτήματος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά οι απεργοί στα...

Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου...

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις ζωοκλοπής στα Χανιά

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού. Εξιχνιάστηκαν χθες (30.04.2025) από αστυνομικούς...

Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά οι απεργοί στα...

Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου...

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις ζωοκλοπής στα Χανιά

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού. Εξιχνιάστηκαν χθες (30.04.2025) από αστυνομικούς...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...