Χανιά : Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 19/06/2020, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με θέμα «Λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξ’ αιτίας δασικών πυρκαγιών Δήμου Χανίων 2020». Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων και Προέδρου του Σ.Τ.Ο., Παναγιώτη Σημανδηράκη, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σημανδηράκης σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνεδρίασης, επεσήμανε ότι στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξ’ αιτίας δασικών πυρκαγιών που μπορεί να ξεσπάσουν στο Δήμο Χανίων κατά την θερινή περίοδο. “Ο σχεδιασμός και οποιαδήποτε συζήτηση εδώ, πρέπει να συμπεριλαμβάνει και αρνητικά σενάρια, γι’ αυτό το λόγο η προετοιμασία και η συζήτηση που γίνεται σήμερα είναι πολύ χρήσιμη.” επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων ενώ συνεχάρη όλα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου και ιδιαιτέρως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς όπως τόνισε κατά τη περυσινή θερινή περίοδο στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας δεν υπήρξαν καταστροφές.

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γιώργος Ξανθουδάκης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Δήμου Χανίων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, σημειώνοντας πως: “Ο Δήμος Χανίων έχει προχωρήσει στην ανάθεση εργολαβιών, που περιλαμβάνουν γενικούς καθαρισμούς, καθαρισμούς δρόμων, και αποψιλώσεις χόρτων”.
Από την συζήτηση δεν έλειψε το θέμα της περιοχής του Αγ. Ματθαίου: “Όλες οι εργασίες ξεκινούν το επόμενο διάστημα από την περιοχή του Αγ. Ματθαίου, μια περιοχή που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς, είναι επίφοβη. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο γίνονται περιπολίες, υπάρχει συνεχής παρουσία ενώ είναι σε λειτουργία και η θερμική κάμερα.” τόνισε ο κ. Ξανθουδάκης.

Ο κ. Ξανθουδάκης αναφέρθηκε και στο σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ’ αιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ”, που έχει συνταχθεί από το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και τον Πυροσβεστικό Σταθμό του Δήμου Χανίων και αναμένεται να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, κ. Τσουπάκης Μιχάλης υπογράμμισε πως: “Έχουν προσληφθεί 12 άτομα που θα διατεθούν για καθαρισμούς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.”
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, των Δημοτικών Ενοτήτων, της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., της Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ., καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συμπόσιο “Μίκης Θεοδωράκης: Παρόν + Μέλλον”: Τα...

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας...

Χανιά:Συναυλία Αφιερωμένη στην Αλληλεγγύη και την Προσφορά

«τα τρία αγαθά της γης, σίτος, οίνος, έλαιον» Συναυλία Αφιερωμένη...

Συμπόσιο “Μίκης Θεοδωράκης: Παρόν + Μέλλον”: Τα...

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας...

Χανιά:Συναυλία Αφιερωμένη στην Αλληλεγγύη και την Προσφορά

«τα τρία αγαθά της γης, σίτος, οίνος, έλαιον» Συναυλία Αφιερωμένη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 10 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Μισθοί: Τι ψαλιδίζει το εισόδημα των Ελλήνων

Οι μισθοί και το κόστος διαβίωσης - Τι καταγράφει...

Οι απευθείας πτήσεις από Ινδία, Κίνα, Αμερική θα αλλάξουν τον τουριστικό χάρτη της Κρήτης

Το αεροδρόμιο αναμένεται να εξυπηρετεί 9,5-10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως...

Νέα προσαγωγή για την απόπειρα δολοφονίας του Γιάννη Λάλα

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις...