Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου της ΕΠ για την περιοδεία του πρωθυπουργού στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Οι φιέστες που στήθηκαν σε εμβολιαστικές μονάδες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και στο ΠΑΓΝΗ με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση των εμβολιασμών του πληθυσμού, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο κατ’ εντολή του τουριστικού – ξενοδοχειακού κεφαλαίου εν μέσω μετάδοσης της πιο επικίνδυνης «μετάλλαξης Δ», για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ.

Ταυτόχρονα δια στόματος πρωθυπουργού η κυβέρνηση πάλι επικαλείται την ατομική ευθύνη σε σχέση με τον εμβολιασμό, ως αποκλειστικό μέτρο προστασίας του πληθυσμού και απορρίπτει κάθε συζήτηση για θωράκιση των δημόσιων νοσοκομείων και των άλλων υγειονομικών μονάδων, της ΠΦΥ, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές. Από κοντά σιγοντάρουν οι περιφερειακές-δημοτικές αρχές που στηρίζουν την πολιτική της.

Είναι υποκριτική η παρουσία του τόσο στην κινητή εμβολιαστική μονάδα του ΕΟΔΥ στο Σπήλι Ρεθύμνου, μέτρο που θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και μήνες αλλά και στα εγκαίνια των νέων κλινών ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ που εξακολουθούν να υπολείπονται των αναγκών, αφού το ΠΑΓΝΗ δέχεται εισαγωγές από όλη την Κρήτη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Επιπλέον δεν έχει προσληφθεί το μόνιμο προσωπικό που θα τις στελεχώσει.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι της Κρήτης να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να στρέψουν οργανωμένα και πιο μαζικά την πάλη τους για μέτρα ουσιαστικής προστασία της υγείας και της ζωής τους, για ζωή και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.
Έστω και τώρα η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των υγειονομικών, των εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης –...

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με αριθμό 19, που...

Πολιτικές πλάτες και βρόμικο χρήμα – Το...

Η ισχύς των εγκληματικών δικτύων δεν κρύβεται στα όπλα,...

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης –...

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με αριθμό 19, που...

Πολιτικές πλάτες και βρόμικο χρήμα – Το...

Η ισχύς των εγκληματικών δικτύων δεν κρύβεται στα όπλα,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με αριθμό 19, που...

Πολιτικές πλάτες και βρόμικο χρήμα – Το αόρατο δίκτυο πίσω από τα όπλα της Κρήτης

Η ισχύς των εγκληματικών δικτύων δεν κρύβεται στα όπλα,...

Ακόμη στο περίμενε… οι αγρότες για τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ασαφές παραμένει το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ...