Δήλωση του Δήμαρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου για την Πρωτομαγιά

Ημερομηνία:

Αν η Πρωτομαγιά είχε φωνή, αυτή θα ήταν των ανθρώπων της εργασίας και του μόχθου, των ανέργων και των νέων, των ηλικιωμένων και των συνταξιούχων.
Και αυτό γιατί είναι η φύτρα της κοινωνικής αφύπνισης, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ίσων ευκαιριών.
Η ιστορική μνήμη το επιβεβαιώνει, υπενθυμίζοντας μας ότι ο άνθρωπος είναι μέριμνα, για τον οποίο όλοι μας οφείλουμε να επιδείξουμε, την απαιτούμενη πρόνοια και το προσωπικό ενδιαφέρον.
Διαχρονικά η 1η Μαΐου είναι μια μέρα εμβληματική και φορτισμένη, δείχνοντας μας το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, προκειμένου να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των πολιτών, να προσφέρουμε ευκαιρίες στη νέα γενιά, να στηρίξουμε τους απόμαχους της εργασίας, να κάνουμε πράξη την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Και το κυριότερο, με πνεύμα συνεργασίας όλων των συντελεστών της εργασίας, να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους, που αγωνιούν και ανησυχούν για το παρόν και το μέλλον τους, ζώντας σε συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας.
Στο κοινωνικό μέρισμα που δημιουργείται με σκληρή δουλειά, κόπο, θυσίες και προσφορά, μερίδιο απολαβής έχουν όλοι. Το επιτάσσει η κοινή προσδοκία για μία κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Σοκ στο εργοτάξιο του αεροδρομίου Καστελίου...

Θλίψη στο Καστέλι από τον αιφνίδιο θάνατο 60χρονου εργοταξιάρχη,...

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης...

Με την πρέπουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την...

Κρήτη: Σοκ στο εργοτάξιο του αεροδρομίου Καστελίου...

Θλίψη στο Καστέλι από τον αιφνίδιο θάνατο 60χρονου εργοταξιάρχη,...

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης...

Με την πρέπουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βρέθηκε οβίδα στην Πεύκη – Κλειστή η οδός Δημοκρατίας

Η οβίδα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε οικοδομή...

Βουλιαγμένη: Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στο «Πηγάδι στου Διαβόλου»

Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός του 34χρονου εντοπίστηκε στα...

Fuel pass: Πότε θα γίνει η πληρωμή – Δικαιούχοι, ποσά και κριτήρια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή του βοηθήματος,...