Δήμος Χερσονήσου:Επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική Παλιγγενεσία

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
Με λαμπρότητα και περηφάνια οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου – Πλήθος κόσμου στις μαθητικές παρελάσεις

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Χερσονήσου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τίμησαν την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν σε Γούρνες, Ανάληψη Χερσονήσου, Ανώπολη, Γούβες, Ελιά, Επισκοπή, Λιμάνι Χερσονήσου, Μάλια, Μοχό και Χερσόνησο.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση Θείας Λειτουργίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Χερσονήσου.
Ακολούθησαν τελετές επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων.
Οι επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821 κορυφώθηκαν με τις μαθητικές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Γούρνες, στο Λιμάνι Χερσονήσου, στα Μαλια, στην Επισκοπή, στον Μοχό και στην Ανάληψη Χερσονήσου.
«Η 25η Μαρτίου είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες όπου γης», επεσήμανε για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος κάνοντας ειδική αναφορά στα πολλαπλά και επίκαιρα μηνύματα της Επανάστασης του 1821. «Η επανάσταση του 1821 είναι γιορτή ενότητας των Ελλήνων. Μας θυμίζει τις αρετές και τις ανεξάντλητες δυνατότητες του ελληνισμού όταν δίνει με ομοψυχία μάχες, ακόμη και άνισες. Διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη. Η μεγάλη, διπλή γιορτή του Έθνους, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Επανάστασης του 1821 εκπέμπει μηνύματα πίστης, ενότητας και ελπίδας. Είναι ημέρα τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη και ταυτόχρονα ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας. Ο Αγώνας του 1821 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος, μας εμπνέει και ταυτόχρονα μας διδάσκει», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου.
Στην έδρα του Δήμου Χερσονήσου, στην πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, από το συγκρότημα του κ. Στέλιου Καφετζάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.