Δήμος Γόρτυνας:Τιμητική βράβευση του πρωταθλητή στίβου Αντώνη Καταντωνάκη

Ημερομηνία:

Τιμητική βράβευση του πρωταθλητή στίβου Αντώνη Καταντωνάκη, από τον Δήμο Γόρτυνας

Στην απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρωταθλητή Αντώνη Καταντωνάκη, με καταγωγή από τον Πρινιά, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 400 μ. (κατηγορία Μ45, χρόνος 51,43΄΄), στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διαχρονικών Αθλητών, στην Πεσκάρα της Ιταλίας, αλλά και για την αφοσίωση και την συνολική προσφορά του στον αθλητισμό, προχώρησε ο Δήμος Γόρτυνας.

«Η σημερινή βράβευση είναι ένα μικρό δείγμα αναγνώρισης για αυτή την σπουδαία διάκριση, αλλά και για όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα ο Αντώνης Καταντωνάκης. Τον ευχαριστούμε που προβάλλει τον τόπο μας διεθνώς και ευχόμαστε να έχει πάντα την δύναμη, ώστε να θέτει υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνει» ανέφερε ο Δήμαρχος, Μιχάλης Κοκολάκης.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Καταντωνάκης, ευχαρίστησε τον Δήμο Γόρτυνας και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί και να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, θέτοντας ως επόμενο στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Γκέτεμποργκ. «Αν οι συνθήκες της ζωής μου ήταν διαφορετικές, ίσως αυτή η διάκριση ερχόταν νωρίτερα, σε κάποια άλλη διοργάνωση και σε υψηλότερο επίπεδο. Ξεκίνησα να τρέχω μόλις το 2004, σε ηλικία 27 ετών. Η φλόγα υπήρχε πάντα μέσα μου, η αφορμή, ωστόσο, για να μπω στους στίβους ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, το 2004. Τότε, παραιτήθηκα από μια πολύ καλή δουλειά και άρχισα την προπόνηση. Το 2008, έφθασα ένα βήμα πριν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Πεκίνο. Το 2018 ήμουν έβδομος στον κόσμο, στην κατηγορία μου, το 2019 τέταρτος, και πέρυσι, στην Πεσκάρα, ήρθε η μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση, με νέο βαλκανικό ρεκόρ. Ακόμα και αν έφθανα 80 ετών, δεν θα σταματούσα, μέχρι να τα καταφέρω» τόνισε ο ίδιος.

Η βράβευση του Αντώνη Καταντωνάκη από τον Δήμαρχο, Μιχάλη Κοκολάκη, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα, σε μια λιτή τελετή, παρουσία του αντιδημάρχου της Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας Στέλιου Μαυρίδη, του προέδρου της κοινότητας Πρινιά, Αντώνη Καταντωνάκη, συγγενών και συγχωριανών του πρωταθλητή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Στο Στρασβούργο ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης...

Στο Στρασβούργο ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Στο Στρασβούργο ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης...

Στο Στρασβούργο ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνάντηση του Δημάρχου Ρεθύμνης με τη διοίκηση του Συλλόγου Ξενοδόχων

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο...

Ρέθυμνο:Το 11ο Φεστιβάλ Αντίβαρο παρουσιάζει ΄΄Ηλιοβατούσα Άνοιξη Μαύρα Πουλιά Τραγούδια΄΄

ΤΟ 11Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙΒΑΡΟ 2026 παρουσιάζει Ηλιοβατούσα Άνοιξη Μαύρα...

Ρέθυμνο:Τετραετές συναπάντημα μνήμης Πανσέμνης Καθηγουμένης

Το απόγευμα της Πέμπτης, 26ης Μαρτίου 2026, ο Σεβασμιώτατος...

Σχολικές επισκέψεις στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Τις τελευταίες ημέρες, επισκέφθηκαν διαδοχικά την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης...