Διπλό φονικό Ανωγείων: Ένοχος κατά πλειοψηφία για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Μανόλης Καλομοίρης

Ημερομηνία:

– Σε εξέλιξη η διαδικασία για τα ελαφρυντικά

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε, κατά πλειοψηφία 5-2, ο 34χρονος Μανόλης Καλομοίρης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στο πλαίσιο της εκ νέου εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης του διπλού φονικού των Ανωγείων, με θύματα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη –πατέρα του κατηγορουμένου– και τον 32χρονο Γιώργη Ξυλούρη.

Η δίκη επαναλήφθηκε μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης της υπεράσπισης, ακυρώνοντας την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου, η οποία επίσης είχε εκδοθεί με πλειοψηφία 5-2, καταδικάζοντας τον κατηγορούμενο για την ίδια ακριβώς κατηγορία.

Κατά την προηγούμενη απόφαση, ο Μανόλης Καλομοίρης είχε λάβει το ελαφρυντικό της πρόκλησης από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος – ελαφρυντικό που είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή της ποινής ισόβιας κάθειρξης και την επιβολή ποινής κάθειρξης 18 ετών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η μέγιστη ποινή που προβλέπεται για την ανθρωποκτονία με αναγνώριση ελαφρυντικού είναι τα 15 έτη, ωστόσο η συνολική ποινή περιλαμβάνει και άλλες συντρέχουσες πράξεις.

Η διαδικασία στο ΜΟΕ Κρήτης συνεχίζεται, αυτή τη στιγμή με τις αγορεύσεις των συνηγόρων σχετικά με την πιθανή αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων, οι οποίες θα κρίνουν και το ύψος της τελικής ποινής.

Η υπόθεση του διπλού φονικού των Ανωγείων, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Μάιο του 2020, παραμένει ένα από τα πλέον εμβληματικά και τραγικά περιστατικά ενδοκοινοτικής βίας στην Κρήτη, με βαθιά κοινωνικά και συμβολικά αποτυπώματα στην τοπική κοινωνία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων...

Σε εορταστικό και δημιουργικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Βορίζια: Στα δικαστήρια οι γονείς του 39χρονου...

Μετά την λεκτική επίθεση στην αδερφή της 56χρονης Ευαγγελίας...

Ηράκλειο:Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων...

Σε εορταστικό και δημιουργικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Βορίζια: Στα δικαστήρια οι γονείς του 39χρονου...

Μετά την λεκτική επίθεση στην αδερφή της 56χρονης Ευαγγελίας...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Χερσονήσου

Σε εορταστικό και δημιουργικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρές τέσσερις εργαζόμενες από τη φωτιά στη «Βιολάντα» – Αγνοείται μία ακόμα

Οι σοροί εντοπίστηκαν απανθρακωμένες εντός του εργοστασίου, στο οποίο...

Βορίζια: Στα δικαστήρια οι γονείς του 39χρονου Φανούρη Καργάκη – Δικάζονται στο Αυτόφωρο

Μετά την λεκτική επίθεση στην αδερφή της 56χρονης Ευαγγελίας...

Φωτιά σε εργοστάσιο στα Τρίκαλα: Ανασύρθηκαν τρεις σοροί γυναικών – Αγνοούνται άλλες δύο

Τραγική εξέλιξη στη φωτιά στο εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων «Βιολάντα»...