Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής Αφροδίτης Πατίκα στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Τη νέα της ζωγραφική δουλειά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση, με τίτλο «Πορτρέτα στο μετρό», η ζωγράφος – αγιογράφος και συντηρήτρια έργων τέχνης Αφροδίτη Πατίκα, στο ΦΟΥΑΡ (Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου, Μοναστηράκι) Αθήνα. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 8 μμ και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Την έκθεση επιμελείται ο εικαστικός ζωγράφος Αστερίου Δημήτρης. Τα πορτρέτα είναι το κεντρικό θέμα της δουλειάς, που παρουσιάζεται στην έκθεση αυτή.

Τα πορτρέτα που δημιουργεί, ανάγονται σε μνήμες από τη φυσική και επίμονη παρατήρηση ανθρώπων στο μετρό και δημιουργούν την αίσθηση μιας ιδανικής αγιοποιημένης ανθρώπινης μορφής. Πρόσωπα με γαιώδη χρώματα και έντονη γραφή αναμοχλεύουν τον κόσμο της σε μια θεματική από πορτρέτα με επιβλητικές, αδρές πινελιές, έντονα χρώματα και αυστηρές γραμμές που θυμίζουν αγιογραφίες. Η Αφροδίτη Πατίκα δημιουργεί πορτρέτα που εκφράζουν συγκεκριμένες ψυχικές καταστάσεις, δεν στέκεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου ή στις ιδιαίτερες ανατομικές ιδιαιτερότητες, αλλά αποζητά να νοηματοδοτήσει τις μορφές από την υπαρξιακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Η αναζήτηση της αυτή εκφράζεται στα έργα της μέσα από την απόδοση του συναισθήματος.

Η Αφροδίτη Πατίκα γεννήθηκε στην Κοζάνη,ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει τεχνικός συντήρησης έργων τέχνης, είναι ζωγράφος και αγιογράφος. Έχει στο ενεργητικό της πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές. Έχει διδακτική εμπειρία κάνοντας μαθήματα αγιογραφίας και συντήρηση έργων τέχνης από το 2000 έως σήμερα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μια ανακάλυψη που σφράγισε τη μινωική ιστορία:...

Βρέθηκε σαν σήμερα το 1908 στο υπόγειο του ανακτόρου. Ηράκλειο,...

Στα βήματα του Καζαντζάκη… στο Μεγάλο Κάστρο

Πολλοί Ηρακλειώτες συμμετείχαν στη δράση του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. Tα...

Μια ανακάλυψη που σφράγισε τη μινωική ιστορία:...

Βρέθηκε σαν σήμερα το 1908 στο υπόγειο του ανακτόρου. Ηράκλειο,...

Στα βήματα του Καζαντζάκη… στο Μεγάλο Κάστρο

Πολλοί Ηρακλειώτες συμμετείχαν στη δράση του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. Tα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκτακτη διυπουργική: Τα 6 μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για τον καύσωνα που έρχεται

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα...

Tουρισμός: Τι βαθμό βάζουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ για την ποιότητα των...

Κρήτη: Πάνω από 750 μετανάστες διασώθηκαν σε νέες επιχειρήσεις του Λιμενικού

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι αφίξεις μεταναστών και...

Ηράκλειο:Στο 3ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ «Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου» ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Θέλουμε την ενσωμάτωση, θέλουμε την συμπερίληψη. Η...