Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Τα νησιά των ανέμων», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς

Ημερομηνία:

Ως τις 31 Αυγούστου 2020, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, φιλοξενεί την έκθεση «Τα νησιά των ανέμων», που στοχεύει να ανασυνθέσει την συνολική εικόνα της ναυτικής παράδοσης στο Προϊστορικό Αιγαίο, μέσα από ψηφιακές αναπαραστάσεις, ομοιώματα πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων, πόστερ και επιλεγμένα αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Μεσαράς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της περιφέρειας Κρήτης, δημάρχων, εκπροσώπων της Εκκλησίας, συλλόγων και φορέων, με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη και τον καθηγητή του πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης Δρ. Διαμαντή Παναγιωτόπουλο, να καλωσορίζουν τους επισήμους και τους επισκέπτες και να μιλούν με θερμά λόγια για το περιεχόμενο και την σημασία της έκθεσης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη, Στέλιος Σηφάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σταματάκης, Γιώργος Φωτάκης, Θανάσης Δεσδενάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Δυνάμεις Γόρτυνας» και πρωτεργάτης της δημιουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, Μιχάλης Δαριβιανάκης και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του, Γιάννης Βρυσανάκης.

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται μια πολύ σημαντική έκθεση, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ο πολιτισμός είναι ο συνδετικός κρίκος με την ιστορία μας και ένας πολύτιμος οδηγός για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας» ανέφερε η αρμόδια για θέματα πολιτισμού αντιδήμαρχος, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς είναι ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και συμβάλλει στην ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς της. Η έκθεση “Τα νησιά των ανέμων” είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς έρχεται να φωτίσει την ιστορία και τον ναυτικό πολιτισμό μας» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο «6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα...

- Παρέλαβε τη σημαία και την Ιερή εικόνα του...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Δευτέρα 30...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο «6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα...

- Παρέλαβε τη σημαία και την Ιερή εικόνα του...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Δευτέρα 30...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Πράσινο φως» για φωτοβολταϊκά σε πολυκατοικίες με νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Η νέα ρύθμιση διευκολύνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού περιορίζοντας την...

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλευρό του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Με μεγάλη επιτυχία το 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών στο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Δευτέρα 30...