Έκοψαν το ρεύμα στους σεισμόπληκτους!

Ημερομηνία:

Χωρίς ρεύμα είναι από το απόγευμα 7-10 οικίσκοι σεισμόπληκτων στο Ίνι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Οι κάτοικοι αρχικά θεώρησαν ότι επρόκειτο για βλάβη, ωστόσο γρήγορα – κι αφού κάλεσαν τον ΔΕΔΔΗΕ – διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η υπόθεση αφορά σε οφειλή ύψους 600.000 ευρώ για την ηλεκτροδότηση των οικίσκων σε Ίνι, Βόνη και Αρκαλοχώρι, όπου ζουν – εδώ και τρία χρόνια – σεισμόπληκτοι, μετά τον μεγάλο σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε δεσμευτεί ότι θα καλύψει το κόστος της κατανάλωσης ρεύματος στους οικίσκους, αποδόθηκε το 1/6 του ποσού, μέσω του Δήμου Μινώα, κι έκτοτε … ουδέν!

Προς το παρόν οι κάτοικοι των οικίσκων στο Ίνι παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς το ρεύμα κρίνεται απίθανο να επανασυνδεθεί απόψε. Πάντως ευτυχώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των κατοίκων δεν είναι ασθενείς ή άτομα με ειδικές ανάγκες ή που υποστηρίζονται από μηχανήματα.

Σε ανακοίνωσή τους οι “Σεισμόπληκτοι Μινώα Πεδιάδας” αναφέρουν:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από συμπολίτες μας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ διέκοψε σήμερα ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ την παροχή ρεύματος σε οικίσκους στη σεισμόπληκτη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Είτε εσκεμμένα, είτε εκ παραδρομής σήμερα το βράδυ συμπολίτες μας που έχουν χάσει τα σπίτια τους θα μείνουν στο σκοτάδι ή θα φιλοξενηθούν για πολλοστή φορά σε σπίτια οικείων τους.

Θα μείνουν στο σκοτάδι όπως μένουν στο σκοτάδι των υποσχέσεων, της αναλγησίας και της ανικανότητας της κρατικής μηχανής τρία χρόνια τώρα.

Οι δικαιολογίες σας έχουν κουράσει.

Αξιότιμε κ. Τριαντόπουλε πόσο καιρό πρέπει να περιμένουν οι συμπολίτες μας για να υλοποιηθούν τα παχιά λόγια που έχετε εξαγγείλει κατά καιρούς;cretalive.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Από το Βορρά στο Νότο – Στα...

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 18:00 τα εγκαίνια Την ατομική...

Στο Μουσείο Θύραθεν ο Λάμπης Ξυλούρης

Στις 4 Φεβρουαρίου. Ο Λάμπης Ξυλούρης στις 4 Φεβρουαρίου στις...

«Από το Βορρά στο Νότο – Στα...

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 18:00 τα εγκαίνια Την ατομική...

Στο Μουσείο Θύραθεν ο Λάμπης Ξυλούρης

Στις 4 Φεβρουαρίου. Ο Λάμπης Ξυλούρης στις 4 Φεβρουαρίου στις...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρίση προσωπικού στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Τι λέει γνωστός σεφ για τους λιγοστούς μάγειρες και...

Χανιά:Συλλυπητήριο ψήφισμα από ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) για τον θάνατο του εργαζόμενου Βαρδάκη Εμμανουήλ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών...

Ιστορική ευκαιρία για ελληνικό ελαιόλαδο και κρασί: Μείωση δασμών από τη συμφωνία Ε.Ε. – Ινδίας

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε.-Ινδίας προσφέρει μεγάλη ευκαιρία στα...