Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με χιόνια, παγετό και θυελλώδεις ανέμους – Πού και πότε θα χιονίσει στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής, με κύριο χαρακτηριστικό το έντονο κύμα ψύχους, τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους.

Σημαντική επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής 11 Ιανουαρίου 2026, με ένα οργανωμένο κύμα ψύχους να επηρεάζει σταδιακά το σύνολο της χώρας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και οι εκτεταμένες χιονοπτώσεις, ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου, ενώ ο παγετός θα κάνει αισθητή την παρουσία του κυρίως στα βόρεια, με ένταση τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στους βόρειους ανέμους, οι οποίοι σε αρκετές περιοχές θα φτάνουν επίπεδα πολύ ισχυρά έως θυελλώδη, με τη μεγαλύτερη ένταση να εντοπίζεται έως και το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου, επηρεάζοντας τόσο το Αιγαίο όσο και ηπειρωτικά τμήματα.

Πού και πότε θα χιονίσει

  • Οι χιονοπτώσεις θα εμφανιστούν σε διαδοχικές φάσεις:

  • Ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοια θα δεχθούν χιόνια από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας.

Από τις νυχτερινές ώρες, τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές της Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και σε τμήματα των περιφερειακών ενοτήτων Σέρρες και Χαλκιδική, στα ανατολικά της Θεσσαλονίκη και σε νησιά του βόρειου Αιγαίου, όπως Λήμνος, Λέσβος, Χίος και οι Σποράδες.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινές περιοχές της Εύβοιας – κυρίως στα ανατολικά – καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτη.

Η εξασθένηση των φαινομένων θα ξεκινήσει πριν το μεσημέρι της Δευτέρας στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα χιόνια θα σταματήσουν από τις απογευματινές ώρες. Εξαίρεση αποτελούν τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης, όπου οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να συνεχιστούν έως και το πρωί της Τρίτης 13 Ιανουαρίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Νίκος Ξυλούρης «επιστρέφει»… στον τόπο που...

Η παράσταση “Ο Αρχάγγελος της Κρήτης” την Τρίτη 14...

Αύξηση των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη στην...

Από 1,06 σε 1,29 εκατ. οι καταγεγραμμένοι ασθενείς. Σημαντική αύξηση...

Ο Νίκος Ξυλούρης «επιστρέφει»… στον τόπο που...

Η παράσταση “Ο Αρχάγγελος της Κρήτης” την Τρίτη 14...

Αύξηση των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη στην...

Από 1,06 σε 1,29 εκατ. οι καταγεγραμμένοι ασθενείς. Σημαντική αύξηση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Νίκος Ξυλούρης «επιστρέφει»… στον τόπο που τον γέννησε

Η παράσταση “Ο Αρχάγγελος της Κρήτης” την Τρίτη 14...

Αύξηση των ανθρώπων με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα

Από 1,06 σε 1,29 εκατ. οι καταγεγραμμένοι ασθενείς. Σημαντική αύξηση...

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση στην προθεσμία υποβολής μέχρι 24 Ιουλίου

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σχεδόν 6.200.000 αρχικές δηλώσεις φορολογίας...

Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με το ΜΙΔΑ: Διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα, το 2027 οι ρυθμίσεις στον ΕΝΦΙΑ

Μεταβατική περίοδος για διορθώσεις πριν την επιβολή προστίμων. Αντίστροφη μέτρηση...